• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
7. august 2006 - Peugeot

Peugeot med filter

Stigende salg af Peugeot HDi med partikelfilter

Stigende salg af Peugeot HDi dieselmodeller med partikelfilter. Stigende salg af Peugeot HDi dieselmodeller med partikelfilter.

Peugeot
Peugeot har beholdt førertrøjen i udviklingen af partikelfilterteknologien og er i dag fortsat den førende producent. Peugeot Gruppen har produceret næsten 1,5 millioner biler med partikelfilter og af disse har mere end 1 million modeller en løve på fronten.

Peugeots produktion af dieselmodeller med FAP-filter teknologi er i årets første kvartal steget med 8% i forhold til 2005 og udgør nu næsten 35% af den samlede diesel produktion.

En miljømæssig gevinst
Grundlæggende er HDi motoren en miljømæssig gevinst: Jo mindre brændstof, der bliver brugt ¿ jo mindre forurening og drivhuseffekt. Ud over dette giver HDi motoren en meget ren forbrænding uden kulilte og med meget lidt kulbrinte.
Ulempen ved diesel motorer har traditionelt været udledningen af kulstofpartikler, men Peugeots FAP-filter teknologi reducerer op mod 100% af disse partikler.

FAP-filteret fungerer billedligt talt som et kaffefilter, der forhindrer de uundgåelige uforbrændte kulstofpartikler i at komme ud gennem udstødningen.

Men filteret alene er ikke nok. Kunsten er at sikre, at der foregår en styret renseproces uanset, om man kører bykørsel, på landevej eller på motorvej. Denne renseproces foregår ved at man hæver temperaturen i intervaller, således at kulstofpartiklerne bliver brændt af og man derved undgår, at partikelfilteret tilstopper.

Danskerne køber miljøvenligt
Peugeots modelprogram i Danmark tilbyder FAP-filter på den nye 207, 307, 407, 607, 807, 307 Airvan og 807 Van. For netop at sætte fokus på økonomi og miljøvenlighed valgte Peugeot Danmark i foråret at sætte prisen på alle 307 HDi modeller ned med hele 10.000,- (med undtagelse af 307 Griffe).

I 2005 var andelen af solgte HDi modeller med partikelfilter 33% af Peugeots samlede diesel salg i Danmark. Tallene for det første halvår i 2006 viser en klar stigning i antallet af solgte Peugeot modeller med FAP-filter. Af et samlet dieselsalg på 3676 biler, har op mod hver anden Peugeot kunde valgt en HDi model med partikelfilter - hele 49% af de solgte HDi modeller er udstyret med FAP-filter.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.