• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
4. februar 2008 - Autocom.dk A/S

Autocom.dk åbner i Tjekkiet

Nu har selskabet 12 online bilauktioner i Europa, og flere er på vej

Nu kan tjekkerne og bilkøbere i Østeuropa få direkte adgang til de mange gode, vesteuropæiske biler Nu kan tjekkerne og bilkøbere i Østeuropa få direkte adgang til de mange gode, vesteuropæiske biler

Autocom.dk

I Rusland gik salget af personbiler op med 61 procent i 2007. Flere end 1,65 millioner personbiler og endnu flere brugte biler blev der solgt på dette enorme marked sidste år. Med en hurtigt voksende middelklasse er der flere og flere indbyggere i Rusland, der ønsker at købe en bil. Og i 2010 vil det russiske bilmarked overhale det tyske, der ellers er Europas største med 3,15 millioner solgte nye personbiler i 2007, vurderer Price Waterhouse Coopers.

På den baggrund er det oplagt for Autocom.dk A/S at åbne et datterselskab i Tjekkiets hovedstad Prag. Det er sket fredag den 1. februar, og www.autorola.cz er nu aktiv. Autocom.dk A/S hedder Autorola i udlandet.

Det ny datterselskab ledes af Aleš Kužel, som er et kendt og respekteret navn i den tjekkiske bilbranche, og han og hans stab ser frem til at være koncernens spydspids mod Rusland og de øvrige lande i Østeuropa.

”Vesteuropa er oversvømmet med fine, brugte biler, og i Rusland og andre østeuropæiske lande venter de bare på at komme til at købe dem. Vi ønsker at være den pipeline, der bringer bilerne fra vest til øst”, siger Aleš Kužel forventningsfuldt.

Administrerende direktør i Autocom.dk A/S,  Peter Grøftehauge, der har opbygget selskabet med sin bror Martin Grøftehauge, har også store forventninger:

”Vi er sikre på, at Autorola i Tjekkiet vil blive en væsentlig spiller på dette marked. Tjekkiet er i sig selv et interessant marked, og beliggenheden mellem vest og øst vil utvivlsomt gøre Autorola.cz til en meget attraktiv markedsplads”, forudser han.

Autocom.dk er en pioner, når det gælder bilauktioner på nettet. De første auktioner i Danmark blev holdt I 2001, og i dag er selskabet markedsførende på området. Selskabet har tillige et datterselskab, Bilsalg.dk A/S i Greve, der sælger biler for leasingselskaber.

Succesen i Danmark har ført til en europæisk ekspansion af usædvanlige dimensioner. Der er nu datterselskaber I Tjekkiet, Tyskland, Storbritannien, Frankrig, Belgien, Holland, Spanien, Italien og Østrig. Desuden er der auktionshjemmesider i Sverige og Luxembourg. Flere datterselskaber er på vej i og udenfor Europa.

Auktionerne bygger på et velprøvet koncept: Alle kan sælge biler på Autocom- og Autorola- auktionerne, men kun godkendte forhandlere kan byde. Hvis man ikke får solgt, koster det intet. Sælgere og købere er anonyme, til handlen er gennemført med succes, og både købere og sælgere kan få seriøs vejledning per telefon.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.