• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
20. februar 2008 - De Danske Bilimportører

Stort personbilsalg i januar

Firmaerne svigter gulpladebilerne. Stort salg af miljørigtige småbiler

Salget af små, miljørigtige biler eksploderer Salget af små, miljørigtige biler eksploderer

De Danske Bilimportører
Stigning i salget af personbiler
I januar 2008 blev der solgt godt 21 pct. flere personbiler end i januar 2007. Det er både salget af firmabiler og personbiler til private, der har udviklet sig positivt. Salget af firmabiler lå 23 pct. over salget i januar sidste år, mens salget til private var knap 21 pct. højere. Det er særligt salget af biler i den lille klasse som er steget, og samlet set blev der i januar 2008 solgt 42 pct. flere biler i den lille klasse end i januar i fjor.

”Afgiftslettelserne for især små biler og de stigende brændstofpriser har øget interessen for biler, der kører langt på literen. I januar 2008 er der solgt mange biler i den lille klasse. Det er især private, der går efter biler i den lille klasse, mens det for firmabilernes vedkommende især er salget af de lidt større biler i den såkaldte mellemklasse 1, som er steget,” siger adm. direktør hos De Danske Bilimportører, Bent Mikkelsen.

Salget af varebiler nær halvering
Salget af varebiler i januar 2008 er 41 % lavere end i januar 2007 og er dermed næsten halveret. I andet halvår af 2007 lå salget af varebiler 28 % under salget i det foregående år, og med nedgangen i januar 2008 ser faldet i salget af varebiler ud til at fortsætte.
Det er særligt salget af varebiler i vægtklassen 2 til 2,5 tons, der er faldet, mens faldet har været mindre for varebiler over 2,5 tons. Samtidig har der været en markant stigning i salget af varebiler under 2 tons. I januar 2008 er der indregistreret godt 600 nye varebiler under 2 tons, og dermed var hver femte nye varebil i januar 2008 en mindre varebil under 2 tons.
”Salget af varebiler er faldet ganske meget. Ser man på salget af varebiler og personbiler under ét, er der dog tale om en stigning på godt 2 % i sammenligning med januar måned 2007,” udtaler Bent Mikkelsen, og fortsætter:
”Nogle af de bilkøbere, der tidligere ville have købt en varebil på gule plader, køber nu en almindelig personbil. Det skyldes både ændringer i afgiftssatserne men også, at en del bilkøbere er usikre på reglerne for privates kørsel i biler på gule plader. Mange tror fejlagtigt, at private ikke må køre i biler på gule plader. Private kan dog frit køre i en bil på gule plader, hvis der er betalt moms og tillægsafgift for privat benyttelse.”

I januar 2008 blev der indregistreret i alt 557 nye lastbiler, hvilket er 10 % flere end i januar 2007.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.