• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
25. februar 2008 - Bilbranchen

Aftale om hybridbiler

Folketinget vil skåne elbiler og hybridbiler for de høje afgifter

Toyota Hybrid X - vises på Geneva Motor Show fra 6. marts Toyota Hybrid X - vises på Geneva Motor Show fra 6. marts

Bilbranchen
Efter adskillige måneders forhandlinger er det lykkedes regeringen at lande en bred energiaftale med samtlige partier i Folketinget – med undtagelse af Enhedslisten. Omdrejningspunktet i aftalen er udbygning med vedvarende energi, øget fokus på energibesparelser og energieffektivisering. Aftalen indeholder også et afsnit om transportområdet, skriver Bilbranchen.

Biobrændstoffer mv. til transport:
- Regeringens målsætning er, at biobrændstoffer mv. skal udgøre 5,75 pct. i 2010 samt 10 pct. i 2020 af brændstofanvendelsen i landtransport. Dette svarer til EU’s målsætning.
- Til opfyldelse af målsætningen kan kun anvendes biobrændstoffer, som opfylder EU's kommende bæredygtighedskriterier (økonomisk, miljømæssigt, socialt).
- Parterne drøfter, om Kommissionens forslag til bæredygtighedskriterier skal sættes som danske krav, indtil de er vedtaget og gennemført i EU.
- Virkemidler til opfyldelse af målsætningen tilpasses, når der i EU er truffet beslutning om, hvilke brændstoffer der kan medregnes. Dette kan f.eks. også omfatte el til el-biler, plug-in hybridbiler mv.


Afgiftsfritagelse for brintbiler:
- Gennemføres ved lovændring i Folketingets forårssamling 2008.


Afgiftsfritagelse for elbiler:

- Afgiftsfritagelser forlænges til 2012. Gennemføres ved lovændring i Folketingets forårssamling.


Forsøgsordning for elbiler:

- Forsøgsordning for elbiler med en bevilling på 10 mio. kr. årligt i 2008-2009 og derefter 5 mio. kr. årligt i 2010-2012. Forsøgsordningen iværksættes straks.


Plug-in hybrid biler:
 - Aftaleparterne vil inden udgangen af 2009 drøfte, hvordan Danmark kan fremme udbredelsen af plug-in hybridbiler. Det er en forudsætning for denne indsats, at tekonlogien er markedsklar.

"Bilbranchen ser positivt på energiaftalens punkter på transportområdet. Bilbranchen er endvidere meget tilfreds med, at energiaftalen hviler på en bred politisk aftale", lyder det fra branchesekretariatet.

 

 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.