• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
1. marts 2008 - Bilpriser.dk

Ny chance for gamle biler

Skatteministeren udsætter lov til 27. april. Få solgt den gamle bil

Den gamle bil til cirka 20.000 kr. får en ny chance Den gamle bil til cirka 20.000 kr. får en ny chance

Bilpriser.dk

Skatteminister Kristian Jensen giver nu ejerne af 10-12 år gamle biler i 20.000 kroners klassen en ny chance for at få solgt til en ordentlig pris.

Lovforslag L42, der skal bremse eksporten af gamle biler ved at nedsætte godtgørelsen ved eksport, bliver alligevel ikke ophøjet til lov den 1. april. Ministeren har udskudt fristen til 27. april på grund af problemer med det beregningsprogram, Skat skal have på plads inden loven træder i kraft, bekræfter ministeriet.

”Nu er det bare med at komme op af stolen og slippe af med den gamle bil, især de store diesel- og benzinslugere med store motorer, der ikke kører ret langt på literen”, siger chefanalytiker Niels Grøftehauge fra bilvurderingstjenesten Bilpriser.dk.

”Fra nu af vil der nemlig ske det, at Skat i højere grad vil begynde at nedvurdere den type biler. Det er politisk ukorrekte biler, som politikerne er på nakken af. Og når de bliver nedvurderet, så bliver det sværere at eksportere dem, for så får eksportørerne mindre i godtgørelse for dem”, påpeger han.

Også store varevogne er der gode penge i ved eksport, for eksempel til Afrika. Dem får ejerne nu også 27 dage ekstra til at få solgt til en god pris. Specialbiler skal man også se at slippe af med, hvis man alligevel har besluttet sig for at sælge:

”Det er tidspunktet nu. De risikerer også at blive vurderet ned. Skat vil have nedbragt det meget store beløb, staten betaler i godtgørelse ved eksport, det er der ingen tvivl om. Beløbet er eksploderet de seneste år og har rundet 1,3 milliarder kroner”, påpeger han.

Hos online bilauktionerne Autocom.dk og Bilsalg.dk, der sælger mange biler til eksportørerne, opfordrer man også private og forhandlere til at sætte den type biler til salg, så eksportørerne kan få fat i dem i tide.

”Og det er ikke for sent. Vi har stadig mange eksportører, der køber livligt op på auktionerne”, fortæller salgsdirektør Morten Holmsten, Autocom.dk A/S.

Som tidligere omtalt vil loven betyde, at Skat efter den ny lovs vedtagelse vil trække 7.500 kroner fra godtgørelsen, før den udbetales til bileksportørerne. Det vil slå bunden ud af markedet på biler i 20.000 kroners klassen, forudser Niels Grøftehauge.

Fakta

Eksport af biler og eksportgodtgørelse:

 

2002: ca.   1.200 køretøjer og ca.    14 mio. kr.    

2003: ca.   4.400 køretøjer og ca.    51 mio. kr.

2004: ca.   4.600 køretøjer og ca.    65 mio. kr.

2005: ca.   4.600 køretøjer og ca.   125 mio. kr.

2006: ca. 33.700 køretøjer og ca.   467 mio. kr.

2007: ca. 63.000 køretøjer og ca. 1.295 mio. kr.  

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.