• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
26. marts 2008 - De Danske Bilimportører

Stort salg af nye biler

Personbilsalget steg 13 pct. i februar måned. Gulpladesalget rasler ned

Skoda Fabia - mest populære personbil i februar. Skoda Fabia - mest populære personbil i februar.

Danske Bilimportører/Bilpriser.dk
I februar 2008 blev der solgt 13 pct. flere personbiler end i februar 2007, og i årets første to måneder er der samlet set solgt 18 pct. flere personbiler end i samme periode sidste år.
”I de seneste måneder har forbrugertilliden generelt været faldende, men det har ikke smittet af på salget af nye personbiler. I årets første måneder har endnu flere forbrugere valgt at købe ny bil. Ledigheden er lav og samtidig er brændstofpriserne høje, og det er faktorer, der
bidrager til, at mange forbrugere vælger at købe en ny bil, der kører længere på literen,”
siger adm. direktør hos De Danske Bilimportører, Bent Mikkelsen.

Chefanalytiker Niels Grøftehauge fra bilvurderingstjenesten Bilpriser.dk er enig:
"Jeg tror, der sker det, at far skipper den store firehjulstrækker, køber en lille, smart bil til konen og begynder at køre i familiens stationcar i stedet", siger han.

”Stadig flere private køber en dieselbil. Dieselandelen for private er således steget fra 27 pct. i de første to måneder af 2007 til 43 pct. i samme periode i 2008,” fortsætter Bent Mikkelsen.

Mest populære bil i februar var Skoda Fabia. Men Opel Corsa er den mest solgte siden 1. januar. Otte ud af til biler på Top 10 er småbiler.

Øget salg af små lette varebiler
Salget af varebiler har ændret sig meget siden 2007. Det samlede salg af varebiler lå i januar
og februar 40 pct. under salget i samme periode sidste år. Samtidig har der været store forskydninger i salget mellem de forskellige typer af varebiler.

I årets første to måneder er der solgt mere end 1.000 små lette varebiler under 2 tons, mens der i samme periode sidste år stort set ikke blev solgt nogen små lette varebiler. Små lette varebiler tegnede sig dermed for 17 pct. af det samlede salg af varebiler i januar og februar

2008. Salget af de større varebiler er derimod faldet. Det gælder især salget af varebiler i vægtklassen 2- 2,5 tons, som er faldet med 76 pct., mens salget af de store varebiler over 3 tons er faldet med 13 pct.

”Den stigende interesse for de små lette varebiler er uden tvivl en følge af afgiftsomlægningen i 2007. Men det er endnu for tidligt at vurdere den langsigtede virkning af omlægningen. Det bliver således interessant at se i de kommende måneder, i hvilket omfang varebiler under 2 tons erstatter personbiler til private og tungere varebiler til virksomheder. Samtidig sælges fortsat en del store varebiler, men der er en nedgang, som kan forklares med en afmatning i
visse dele af erhvervslivet,” udtaler Bent Mikkelsen.

Indregistrering af nye lastbiler
I februar 2008 blev der indregistreret i alt 472 nye lastbiler, hvilket er 9 pct. færre end i februar 2007. Der sælges dog fortsat mange nye lastbiler, så nedgangen i antallet af indregistreringer kan forklares med en periodevis forskydning af indregistreringerne omkring månedsskiftet.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.