• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
2. april 2008 - DASU

Kør rally i din klassiker

Alle med en bil, der er mindst 25 år gammel, kan køre klassisk rally

Har man en klassiker eller veteranbil kan man være med i DASU Classic Har man en klassiker eller veteranbil kan man være med i DASU Classic

DASU
Dette er ånden i DASU Classic: Smukke biler, smukke veje, smukt vejr, smukke oplevelser. Alle med en 25 år gammel bil kan være med.

Interessen for klassiske biler er enorm, og flere og flere vil også gerne køre motorløb med deres gamle bil. Men hvor går man hen, og hvordan kører man motorløb under betryggende former med sin gamle bil? Det har DASU Classic svaret på.

"Vi har skabt en løbsform, hvor alle med en 25 år gammel personbil kan være med, helt uden baggrundsviden om motorsport og uden brug af tekniske hjælpemidler," forklarer Michael Eisenberg, pressechef for DASU Classic. Han er tidligere rallykører og ved, at mange måske vælger at holde sig væk på grund af frygt for buler eller hårdt slid på deres kære, gamle bil.

Alle biler kan være med, hvis blot de er over 25 år gamle. Det gælder også denne Audi Quattro, en biltype Michael Eisenberg kørte rally med for knapt 25 år siden, og som han for nylig genså i Monte Carlo."Det behøver man ikke være bange for her," siger Michael Eisenberg. "DASU Classic består af lettere navigation på gode veje, hvor man samtidig skal holde en passende lav gennemsnitshastighed. Alle biler, lige fra VW 1200 til Ferrari, har lige gode chancer for at vinde. Det handler om kørerens og navigatørens evne til at arbejde sammen," siger Michael Eisenberg, der oplyser, at et prøveløb i efteråret havde 72 deltagende mandskaber.

Første løb i den nye serie er Kongeåløbet i Vejen søndag den 13. april. Her kan man stille op uden at være medlem af en motorklub, og man kan køre uden speciel triptæller eller andre tekniske hjælpemidler.

Kursusmateriale og alle informationer om, hvordan man kommer med, kan findes på www.dasuclassic.dk.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.