• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
4. april 2008 - VW

VW Up! fra Tjekkiet

Mikrobil fra Volkswagen skal konkurrere med Tata Nano i Indien

VW Up! skal måske bygges i Tjekkiet VW Up! skal måske bygges i Tjekkiet

Bilpriser.dk
Den tjekkiske auto­mobilfabrikant Skoda, der er en del af Volks­wa­gen-kon­cer­nen, skal måske producere den kommende Volkswa­gen-mikrobil UP!, skriver Autoteket.dk.

Horst Mühl, der er chef for pro­duktion og logistik har til  Auto­motive News Europe udtalt, at koncernen plan­lægger at opføre en helt ny fabrik i Vrchlabi i Tjekkiet.

Efter planen skal her årligt produceres mellem 200.000 og 250.000 enheder af Up-modellen. Om fabrikken bliver bygget, vil blive beslut­tet inden for de kommende tre-fire måneder. VW-fabrikken i Pamplona i Spanien er også i spil.

Den samlede årlige produktion af Up-modellen anslås til op mod 500.000 enheder og vil komme til at bære emblemer fra såvel VW som Skoda og Seat. Foruden varianter til det vesteuropæiske mar­ked skal en billig-model lanceres på det indiske marked, hvor marke­det vokser i takt med en voksende middelklasse. Og hvor Tata Nano, verdens billigste bil til 12.500 kroner, efter planen skal gøre inderne mobile. Men den får åbenbart konkurrence fra Tjekkiet.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.