• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
14. april 2008 - Bilbranchen

Dyrt at love for meget

Forhandlere skal levere bilen med det lovede udstyr, ellers koster det

En Passat - og andre biler - skal have det lovede udstyr, ellers koster det En Passat - og andre biler - skal have det lovede udstyr, ellers koster det

FDM/Bilbranchen.dk
FDM har vundet to landsretssager mod forhandler/importør hvor en ny bil ikke levede op til de udstyrsspecifikationer, der var lovet i markedsføringen af bilerne.
Den første sag drejede sig om en kunde, der fik leveret en ny VW Passat med kun ét elektrisk indstilleligt forsæde, selv om kunden ud fra annoncematerialet fik en berettiget forventning om, at to var standard. Sagen endte i landsretten, og kunden fik en kompensation på godt 36.500 kr., skriver Bilbranchen.dk på basis af oplysninger fra FDM.

I den anden sag købte en kunde en fabriksny Subaru Impreza 2.0 GX Sedan. I brochuren stod der, at 'Dobbelte SRS-airbags og sideairbags med ekstra hovedbeskyttelse er standard i alle Imprezamodeller'.
Men bilen havde ikke sideairbags. Forhandleren forklarede, at et specifikationsblad var indlagt i brochuren og at kun én ud af fire Impreza-modeller havde sideairbags og altså ikke den model kunden købte.

Men det kunne forhandleren ikke bevise.

Landsretten vurderede, at kunden ikke havde været bekendt med de manglende airbags, og gav kunden et prisafslag på 17.000 kr.

I begge sager betalte importøren prisafslaget, men i den sidste sag kunne importøren have afvist at betale afslaget med henvisning til, at det var forhandleren, der ikke havde udleveret rettelsesbladet.

For at undgå lignende sager har Bilbranchen med De Danske Bilimportører og deres advokat, som førte de to sager, drøftet mulige løsninger.

For nærværende arbejder Bilbranchen sammen med De Danske Bilimportører på en model, hvor importøren forsyner forhandlerne med modelspecifikt specifikationsblad, der underskrives af køber og sælger som en integreret del af handlen.

Systemet forventes at være klar i maj måned.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.