• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
16. april 2008 - Forsikringsoplysningen

Tyve tager din Chrysler

Størst risiko ved at have en Chrysler, Porsche, Audi, Seat, BMW og Alfa Romeo

Har du sådan en Chrysler Crossfire, skal du passe ekstragodt på den. Har du sådan en Chrysler Crossfire, skal du passe ekstragodt på den.

Forsikringsoplysningen

Har du en Chrysler, Porsche, Audi, Seat, BMW eller Alfa Romeo, så har du størst risiko for at få din bil stjålet. Det viser Forsikringsoplysningens opgørelse over antallet af tyverier af kaskoforsikrede personbiler i Danmark i 2007.

For hver 100 Chrysler-biler på vejene, stjæles der 0,94 altså tæt på én procent. Tallet for Porsche er 0,92 pct., for Audi 0,85 pct., for Seat 0,81 pct, for BMW det samme og for Alfa Romeo 0,78 pct.

Omvendt, hvis du har en Lada, kan du næsten parkere den hvor som helst uden risiko. Den er bundskraber i statistikken med 0,04 pct. Nissan ligger på 0,15 pct., Suzuki på det samme, Daihatsu på 0,16, Renault på 0,21 og Lancia på 0,23 pct.

Knap 2.000 biler af mærket VW blev stjålet i 2007. Dermed løber VW for sjette år i træk med den noget tvivlsomme ære at være den mest stjålne personbil i DK. Det viser den nyeste statisk fra Autotaks i Forsikring & Pension. Desuden er det samlede antal af biltyverier steget i 2007 sammenlignet med tidligere år.

I gennemsnit dukker otte ud af ti biler op, inden der er gået fire uger.

93 pct. af de stjålne biler af mærket Skoda dukker op inden for fire uger, mens kun 66 pct. af BMW'erne dukker op i samme periode. 

VW er uden tvivl biltyvenes foretrukne bilmærke. VW har toppet listen over de mest stjålne biler de seneste seks år. I 2007 blev der stjålet 1.789 VW, hvilket er mere end dobbelt så mange som nummer to på listen, Peugeot, der 'kun' blev stjålet 683 af. Ford kommer ind på en 3. plads med 528 stjålne biler.

Men hvis man beregner risikoen for at få stjålet sin bil i forhold til, hvor mange der er af slagsen på de danske veje, ryger VW, Peugeot og Ford ned på en henholdsvis 7., 14. og 16. plads. Her er Chrysler, Porsche og Audi i top 3 i nævnte rækkefølge, mens Suzuki, Nissan og Lada tager bundplaceringerne.

- Hvis man vil have en bil, hvor der er mindst mulig risiko for at den bliver stjålet, er det nok en god ide at købe fx en Nissan eller en Suzuki, siger konsulent i Forsikringsoplysningen, Christian Skødt.

Flere biler bliver stjålet
Antallet af biltyverier har været faldende siden 1996. Men nu er biltyvene tilsyneladende igen blevet mere flittige.

- Flere og flere biler har gennem de sidste ti år fået installeret en elektronisk startspærre, og det har generelt betydet færre biltyverier. Men nu bremser startspærrerne tilsyneladende ikke længere biltyvene. De går i stedet efter at stjæle bilnøglerne og derefter bilen, siger Christian Skødt.

Pas på bilnøglerne
Mange bilnøgler bliver stjålet fra entréen i huset eller fra garderober i restauranter. Derfor gælder det om altid at låse hoveddøren, også selvom du bare går i haven og altid have bilnøglerne med dig og ikke efterlade dem i garderoben.

 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.