• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
14. maj 2008 - Jyllands-Posten

Sparehysteri i USA

Amerikaneren Floyd S. Butterfield brygger sit eget brændstof

Floyd S. Butterfield brygger sprit til sin egen Buick Floyd S. Butterfield brygger sprit til sin egen Buick

JP/Bilpriser.dk
Nu kan du lave dit eget brændstof til bilen hjemme i baghaven. Det amerikanske apparat, som du kan destillere din egen ethanol på, kan snart købes for 9.995 dollars, skriver Jyllands-Posten.

Amerikaneren Floyd S. Butterfield har i 25 år forsøgt at finde frem til en måde, så folk kan lave deres egen ethanol som erstatning for benzin og diesel til bilen. I 1982 vandt han en pris i Californien, California Department of Food and Agriculture contest, for bedste design af sit destilleringsapparat, men dengang var der ikke økonomi i at markedsføre det.

Nu mener Butterfield, at tiden er inde - bl.a. takket være sit partnerskab med Silicon Valley-entreprenøren Thomas J Quinn - til at prøve igen. De to iværksættere har etableret E-Fuel Corporation, som inden længe vil præsentere hjemme-destilleringsapparatet E-Fuel 100 MicroFueler.

Det er cirka på størrelse med en vaskemaskine og kommer til at koste 9.995 dollars, skriver New York Times.

MicroFueler skal bruge sukker som grundlag for for destilleringsprocessen, og alt efter prisen på sukker, vand og elektricitet vil det ifølge Butterfield koste cirka en dollar at fremstille en gallon ethanol. Det svarer til cirka 1,25 kr. for en liter ethanol.

Man kan trække på smilebåndet af initiativet, men amerikanerne er hårdt ramt af de stigende benzinpriser - nu cirka 4,50 kr. per liter - og for første gang i 30 år er biltrafikken faldet i USA. Med 1,7 procent i januar 2008. Og der er endda flere biler på vejene end nogensinde.

Læs mere her:
running_on_alcohol.tripod.com/id36.html

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.