• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
20. maj 2008 - De Danske Bilimportører

Bilsalget faldet 9,3 pct.

Salget af personbiler på hvide plader tordner op, men privatsalget er totalt set faldet

Peugeot 207 - den meste solgte bil i april med 580 styk Peugeot 207 - den meste solgte bil i april med 580 styk

DDB/Bilpriser.dk
Der er solgt mange nye personbiler i de første fire måneder af 2008. I april måned blev der solgt 19 pct. flere personbiler end i april 2007, og i årets første fire måneder er der samlet set solgt ni pct. flere personbiler end i samme periode sidste år. Men da salget af gulpladebiler er styrtdykket, er der samlet set solgt 9,3 pct. færre biler - 66.294 mod 73.067 i samme periode sidste år. Og der er kun solgt 37.892 biler på hvide og gule plader til private mod 38.387 i samme periode sidste år. Det er et fald på 1,3 pct. Salget af hvidpladebiler til private er ganske vist gået frem fra 32.080 til 35.917, men salget af gulpladebiler til private er faldet fra 6.307 til 1.975.

Det er som sagt  især salget af biler på hvide plader til private, der er gået frem. I årets første fire måneder er der solgt 12 pct. flere personbiler på hvide plader til private end i samme periode sidste år, mens der er solgt fem pct. flere personbiler til erhverv.

Den mest solgte model blev Peugeot 207 med 580 solgte styk. Herefter kom Skoda Fabia. De eneste biler, der ikke er en småbiler på Top 10, er Kia C'eed og Mazda 6.

”Vi tror, at de høje brændstofpriser bidrager til at øge salget af nye biler. Nye biler kører typisk længere på literen end ældre biler, og man kan derfor reducere sine brændstofudgifter med en ny bil med en god brændstoføkonomi. Samtidig er rekordmange danskere i job, og mange af dem har behov for en bil for at komme til og fra arbejde,” siger adm. direktør hos De Danske Bilimportører, Bent Mikkelsen, og fortsætter:

”Når salget af nye personbiler har været højt i april i år sammenlignet med april sidste år, skal det også ses i lyset af, at april måned sidste år var præget af omlægningen af bilafgifterne. Regeringens udspil til omlægning blev offentliggjort den 25. april 2007, men op til omlægningen skabte vedvarende rygter om en omlægning af bilafgifterne usikkerhed hos forbrugerne. I april måned sidste år var der derfor en vis tilbageholdenhed hos bilkøberne.”

Færre gulpladebiler til både private og virksomheder
Der er kun solgt halvt så mange biler på gule plader i de første fire måneder af 2008 som i samme periode sidste år. Det er både salget til private og virksomheder, der er gået tilbage. Det samlede salg af varebiler ligger 48 pct. under samme periode sidste år. Salget til private er faldet med 69 pct., mens salget til virksomheder er faldet med 40 pct.. Knap 85 pct. af alle gulpladebiler købes i dag af virksomheder.

”Salget af biler på gule plader til private er gået kraftigt tilbage, men til gengæld køber private nu flere personbiler på hvide plader. Virksomhederne køber også væsentligt færre varebiler end i 2007, og de tegner sig for langt hovedparten af købet af nye varebiler. Salget af varebiler påvirkes ganske meget af de økonomiske konjunkturer, og i en række brancher er forventningerne til fremtiden faldet. Det gælder eksempelvis i byggeriet og servicesektoren, hvor den sæsonkorrigerede konjunkturindikator i begge brancher har været faldende gennem længere tid.” udtaler Bent Mikkelsen.

Hos online bilauktionskoncernen Autocom.dk genkender man billedet. Også de brugte gulpladebiler er blevet meget svære at sælge til private:
"Hele markedet for de store firehjulstrækkere på gule plader er stort set dødt. Det er ikke moderne at køre sådan en mere. Man bliver nok kigget skævt til - folk tænker, at man er en miljøsynder eller en, der snyder i skat. Og det medfører bilpriser, der typisk ligger 25-30 procent under vurderingen, lyder det i Berlingske Tidende fra salgsdirektør Morten Holmsten.

Indregistrering af nye lastbiler

I april 2008 blev der indregistreret i alt 570 nye lastbiler, hvilket er otte pct. færre end i april 2007. I årets første fire måneder er der dog samlet set indregistreret næsten lige så mange nye lastbiler som i de første fire måneder sidste år.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.