• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
23. maj 2008 - Citroën

Fest for Citroën 2CV

Smut til Paris og drøm om "studenterjaguarens" storhedstid

2CV var billig og meget populær blandt de studerende 2CV var billig og meget populær blandt de studerende

Citroën
Frem til udgangen af november måned markeres 60-året for Citroën 2CV, der herhjemme fik kælenavnet "studenterjaguaren",  på en udstilling i Cité des Sciences i det nordlige Paris.
2CV havde publikumspremiere på den store biludstilling i Paris oktober 1948, hvor den vakte stor furore blandt de 1.3 millioner besøgende. Den første model var klar inden 2. verdenskrig, men da krigen brød ud, besluttede man at udskyde præsentationen.
Der blev fremstillet over 5 millioner eksemplarer af 2CV i de 42 år, den blev produceret. Den sidste 2 CV kørte af samlebåndet i juli 1990.
Den blev solgt herhjemme fra 1952, og det samlede salg blev på godt 19.000 som personbil og 8.900 som varebil. Importen til det danske marked stoppede i 1988.
2CV blev udviklet med en meget klar målsætning: ”en bil der kan transportere to personer og 50 kg kartofler ved en hastighed på 60 km/t, og som kun bruger 3 liter benzin på 100 km”.
Salget startede først rigtigt i 1949, og interessen var så stor, at ventelisten strakte sig mange år.

Lige siden har 2CV været utrolig populær og fået talløse kælenavne. Den havde længe et image som en bil, der mest henvendte sig til førstegangs bilkøbere og til dem ”som egentlig ikke ville have bil”. Også studerende satte stor pris på den, og i 1980’erne vandt den indpas som bil nr. 2 i mange familier.
På udstillingen i Cité des Sciences præsenteres den første model fra 1939 og en lang række andre fra årene efter krigen, både standardudgaver og specialserier.
Endvidere udstilles konceptbilen C-Cactus, som er Citroën’s seneste bud på en minimalistisk, men moderne og økonomisk bil. Den blev vist første gang på efterårsudstillingen i Frankfurt i 2007.
I forbindelse med udstillingen finder der en række aktiviteter sted i Cité des Sciences, herunder et stort træf for 2CV den 25. maj. 

Cité des Sciences i det nordlige Paris, Metro: Porte de la Villette.  jf. www.cite-sciences.fr

Åben daglig fra kl. 10 – 18 (søndag dog kl. 19 og mandag lukket).

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.