• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
23. maj 2008 - Honda

Honda går i kødet på Prius

Honda satser voldsomt på hybridbiler de kommende år - 200 modeller på vej

Konceptbilen Honda FCX skal danne basis for en ny hybridbil Konceptbilen Honda FCX skal danne basis for en ny hybridbil

Honda/Bilpriser.dk
Honda vil i begyndelsen af 2009 lancere en hybridbil, der skal være til at betale for almindelige mennesker. Modellen, der skal gå i kødet på Toyota Prius, skulle gerne have så stor appel til køberne, at der kan sælges 200.000 styk verden over. Sammen med andre hybridmodeller skulle det gerne give Honda et hybridsalg på i alt 500.000 styk om året, håber den japanske bil- og motorcykelfabrikant.

Den ny hybridbil vil blive en femdørs bil med plads til i alt fem personer i stil med konceptbilen FCX Clarity. Den styrker vil være god brændstoføkonomi, manøvredygtighed, komfort og styling. Produktionsomkostningerne vil blive lave takket være en ny elektronisk kontrolenhed samt lettere og mere kompakte batterier. Både kontrolenheden og batterierne vil blive placeret under bagagerummet. Ny teknologi vil hjælpe føreren med at køre så økonomisk som muligt, så ejeren får den fulde glæde af sin hybridbils gode økonomi. Honda fortæller ikke, hvilket brændstof den ny bil skal køre på.

Honda vil satse voldsomt på energieffektive køretøjer de kommende år. Honda har planer om at lancere "flere dusin" brændselscelle-modeller hver år - op til 200 i alt de næste tre år!

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.