• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
30. maj 2008 - DAF/Banko Santander

Forhandlere går efter lån

Bilforhandlerne går nu i krig med bankerne om leasingkunder

Bilhandlerne vil også have del i finansieringsmarkedet Bilhandlerne vil også have del i finansieringsmarkedet

DAF/Santander
De autoriserede nybilforhandlere vil ikke mere se passivt til, mens banker og finansierings- og leasingselskaber stjæler deres kunder. Derfor har Danmarks Automobilforhandler Forening, D·A·F,  og Santander Consumer Bank indgået et strategisk samarbejde om D·A·F FINANS, der fremover skal kunne tilbydes såvel erhvervslivet som private ved køb eller leasing af en ny bil.

De enkelte nybilforhandlere vil kunne levere såvel finansierings som leasingkontrakter til deres kunder, samtidig med at der underskrives en slutseddel.

-Det har længe været en torn i øjet på os, at de store banker og finansierings- og leasingselskaber har købt nye biler direkte hos bilimportørerne, og så leaset eller solgt dem videre til kunderne uden om nybilforhandlerne, siger D·A·F s formand, Knud Nielsen. I tal har det betydet, at nybilforhandlerne kun har haft direkte leverance af ca. 100.000 biler ud af et nybilsalg på 160.000 biler. Vi har så at sige lagt navn og biler til demonstrationskørsel og kundeservice, hvorefter kunderne så har fået besked på at indkøbe bilerne centralt via et leasingselskab. Nu vil banker og finansierings- og leasingselskaber få kamp til stregen, slutter Knud Nielsen.

For kunderne betyder det, at de i stedet for at skulle få deres nye biler leveret ganske få steder i landet, kan benytte den nærmeste autoriserede forhandler i det område de bor eller arbejder. D·A·F mener, at det gør det meget lettere ved servicearbejde eller i tilfælde af reklamationer.

Danmarks Automobilforhandler Forening, D·A·F, tæller som medlemmer 450 af landets 600 nybilforhandlere. 

Santander Consumer Bank er en del af den verdensomspændende spanske Group Santander, som er verdens 5. største bank, der samtidig - gennem sine aktiviteter i forretningsenheden Santander Consumer Finanse - er Europa's største aktør indenfor netop bilfinansiering og -leasing. Santander Consumer Bank har lignende aftaler med bilforhandlerne i mange europæiske lande, eksempelvis i Norge og Finland.

- Vi er utroligt glade for dette samarbejde, som vi betragter som en blåstempling af vores forretningsmæssige koncept om at være tæt på kunderne i samarbejde med bilforhandlerne. Gennem kombinationen af vores høje service og kompetente medarbejdere skaber D·A·F FINANS flere positive muligheder til gavn for forhandlere og kunder, ligesom det er medvirkende til at realisere vores vision om at være blandt de ledende selskaber indenfor bilfinansiering og -leasing samt forbrugerfinansiering i Danmark, siger administrerende direktør i Santander Consumer Bank i Danmark, Bo Jakobsen.

 

 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.