• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
4. juni 2008 - BMW

BMW udvikler tank til brint

BMW har kastet sig over udviklingen af brintteknologi

BMW's nye, lette komposittank. BMW's nye, lette komposittank.

BMW/eb.dk
BMW investerer kraftigt i brintteknologi i bevidstheden om, at fremtiden næppe tilhører benzinslugende og CO2-udspyende biler. Nu har selskabet opfundet en brinttank i komposit, der er tre gange lettere end en almindelig, cylindrisk ståltank. Det har kostet 140 mio. kr. Tanken er lettere at placere i en bil, og den vejer som nævnt meget mindre. 35 firmaer indenfor bil- og rumfartsindustrien har medvirket.
Tanken kan rumme 10 kilo flydende brint under højt tryk. Det rækker til 500 kilometers kørsel med en brintdrevet bil, mener BMW

Brint anses stadig for fremtidens brændstof, selvom fremskridt i batteriteknologien ser ud til at skabe nye muligheder for den rene elbil, skriver eb.dk.
Det er BMW´s forskningsafdeling, der har forestået tankprojektet, som for mere end halvdelens vedkommende er finansieret af EU. I modsætning til en række konkurrenter satser BMW ikke på brændselsceller, men på brint som brændstof i almindelige motorer.

En dansk bilkender, Danny Anker, er ikke imponeret:
"En sammenligning af en elbil og en brintbil med samme type motor viser at brintbilen skal have ca. 150 kWh for at kunne køre 300 km. Elbilen kan blot have ca 50 kWh.n Brintbilen har en virkningsgrad på ca. 20 pct. mens elbilen ligger på ca. 70 pct. Der findes allerede helt sikre batterier, der kan køre over 250 kilometer pr. opladning, har en levetid på 2,5 millioner kilometers kørsel og som kan oplades på otte minutter. (Altairnano batterier som kommer til at sidde i Phoenix SUT elbilen). Ja, batterierne er vanvittigt dyre nu men eksperterne spår at prisen vil komme betragteligt ned i løbet af de næste par år. Så det handler blot om at bilisternes holdning skal ændres, og med tanke på at 80 pct. af danskerne kører mindre end 100 km dagligt, burde mange med fordel kunne køre i en elbil. Forøvrigt havde bilfirmaet Detroit Electric en elbil der kunne køre 300 km på en opladning.... i 1915! ", anfører han i eb.dk's debatforum.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.