• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
11. juni 2008 - Dasu

Magnussen mod spritkørsel

Jan Magnussen motorsportens ambassadør i stor alkoholkampagne.

Jan Magnussen ville nok selv gribe ind, hvis nogen skulle til at køre i beruset tilstand. Jan Magnussen ville nok selv gribe ind, hvis nogen skulle til at køre i beruset tilstand.

DASU
Dansk Automobil Sports Union er nyt medlem af Rådet for Større Færdselssikkerhed, og unionen har besluttet at deltage i Rådets store kampagne rettet mod spritkørsel. Kampagnen kører netop nu under mottoet "Dit spørgsmål kan stoppe en spritbilist."

Som første ambassadør for det budskab har man sendt Danmarks måske populæreste motorsportsmand, den tidligere Formel 1-kører Jan Magnussen, på banen:

"Jeg er ikke typen, der hyggedrikker en øl, så det med alkohol er ikke svært her. En enkelt genstand, så kører min kone. Faktisk er alkohol ikke en stor del af mit liv," siger Jan Magnussen, der p. t. forsøger at kæmpe sig tilbage i spidsen af DTC, Danish Touringcar Championship.

"Om jeg selv ville forsøge at standse nogen, der skulle til at køre i beruset tilstand? Ja, jeg ville nok gribe ind, men jeg er ikke helt sikker. Folk bliver så frygtelig stærke, når de bliver fulde, og det alene kan være et problem. Jeg ville overveje situationen, se hvad jeg kunne gøre. Det ville være lettest, hvis jeg kendte vedkommende, sværest hvis jeg ikke gjorde," siger den kendte racerkører.

Jan Magnussens holdning bakkes op af næstformand Hans Bruun fra Dansk Automobil Sports Union: "Når motorsporten går ind og støtter denne kampagne så stærkt, er det fordi alkohol er med i mere end hver fjerde dødsulykke. Og her er der en ægte mulighed for at gøre en stor forskel. Det er vi parat til at bidrage til," siger Hans Bruun.

Han oplyser, at alle landets motorsportskørere både på landevej og racerbane i kampagneperioden vil køre med en streamer med kampagnebudskabet på deres biler under konkurrencer.

"Bilsporten selv har ikke noget alkoholproblem, for enhver motorsportsudøver ved, at alkohol i selv ganske små mængder er en koncentrationsdræber af format," siger Hans Bruun. "Men den viden har ikke alle danskere, og det vil medlemmerne af Dansk Automobil Sports Union gerne være med til at informere om," slutter bilsportens næstformand.

Jan Magnussens alkoholbudskab var i fokus ved DTC-løbet på FDM Jyllandsringen i weekenden. Og vil være det ved to store, kommende motorsportsbegivenheder, det 7. Classic Car Challenge 13.-14. juni i Vejen for klassiske biler samt under KOMO Rally 4.-5. juli i Kalundborg, hvor landets bedste rallykørere stiller op, vil andre prominente motorsportsudøvere fungere som ambassadører for mottoet "Dit spørgsmål kan stoppe en spritbilist."

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.