• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
13. juni 2008 - Dansk Offroad Sport

Vanvidskørsel på lattergas

Formula Offroad Cup 2008 i Stjær Grusgrav i weekenden

Det kan gå voldsomt til i Formula Offroad. Foto: Dansk Offroad Sport. Det kan gå voldsomt til i Formula Offroad. Foto: Dansk Offroad Sport.

Dansk Offroad Sport
Dansk Offroad Sport er vært for 3. og 4 afdeling af den Nordiske Formula Offroad Cup 2008 i weekenden den 14. og 15. juni kl. 10-17. De to løb køres i Stjær Grusgrav ved Galten (Kollens Møllevej). Man kører fra E45 ved frakørsel 51.

Der køres i de to klasser Modified og Unlimited. I Modified-klassen skal bilerne bygges på et karosseri fra en seriefremstillet bilmodel. Dækkene kaldes paddeldæk, og motorerne kan tilfores lattergas. I Unlimited klassen er der nærmest fri opbygning af bilen. Dækkene kaldes for skovlhjul og ligner Formel 1 dæk med store skovle. Mange kørere vælger at peppe motorerne op med lattergas, der giver et ekstra kick til at kunne forcere de stejle sandbakker.

Deltagerne skal køre seks baner pr. løbsdag, og der gives 350 point for hver fejlfri kørsel. Fire dommere bedømmer kørerne og tildeler eventuelle strafpoint for berøring eller overkørsel af markeringer. Kørerne bedømmes også for, hvor langt de kommer på banerne. Udvalgte baner kan køres på tid. En speaker annoncerer pointene hurtigst muligt efter hver enkelt gennemkørsel.
Formula Offroad er rigtig god underholdning og spændende kørsel på meget stejle sandbakker, forlyder det.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.