• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
18. juni 2008 - Citröen Danmark

Elbiler i Japan i 2009

Ny samarbejdsaftale om elbiler mellem Mitsubishi Motors Corporation og PSA.

Mitsubishi I Miev. Mitsubishi I Miev.

Citroën 
Mitsubishi Motors Corporation (MMC) og PSA Peugeot Citroën har netop meddelt, at de indleder et samarbejds-projekt, der skal klarlægge de tekniske muligheder for fremstilling af drivlinjer til elbiler.

Projektet vedrører udvikling, produktion og anvendelse af elektriske drivlinjer til små bybiler.
For at sikre det fornødne grundlag for elbiler og fremskynde lanceringen vurderer de to producenter, at et sådant samarbejde kan være til stor gavn for begge parter.

Dette projekt udbygger samarbejdet mellem de to koncerner, som for kort tid siden lagde grundstenen til deres fælles fabrik i Rusland, i byen Kaluga (180 km sydvest for Moskva).

For PSA Peugeot Citroën er den nye aftale et element i koncernens strategi for 2010 – 2015 om at blive blandt de førende med hensyn til miljøvenlige biler. Koncernen har stor erfaring med hensyn til produktion af elbiler (i alt 10.000 styk) og med hensyn til elektriske drivlinjer.
For MMC passer denne aftale ind i koncernens strategi for elbiler. MMC har som mål at blive blandt de største producenter af elbiler og har opprioriteret udviklingen af en ny generation elbil under navnet I MiEV (Mitsubishi innovative Electric Vehicle, baseret på modellen ”I”).  MMC lancerer bilen på det japanske marked i 2009 og overvejer, om den også skal lanceres i Europa og USA.

Desuden har MMC etableret Lithium Energy Japan, som er et fælles selskab med GS Yusa og Mitsubishi Corporation. Selskabet skal levere Lithium-Ion batterier til I MiEV. Udviklingen af produktionen mod serieproduktion forløber som planlagt.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.