• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. juni 2008 - Renault

Stærk Renault-minimotor

Ny 1,4-liters benzinmotor fra Renault yder 130 hk

TCe130 yder 130 hk, selv om det kun er en 1,4 liters motor. TCe130 yder 130 hk, selv om det kun er en 1,4 liters motor.

Renault
Franske Renault er i lighed med VW i fuld gang med at bygge mindre, mere sparsommelige og på samme tid stærkere motorer. Om kort tid kommer deres TCe130-benzinmotor, der med et slagvolumen på 1,4 liter er i stand til at levere 130 hk ved 5.500 o/m og et drejningsmoment på 190 NM ved 2.250 o/m. Til sammenligning sad der i 2002 en to-liters motor i Renault Megane, der ydede 136 hk. Den ny motor yder altså næsten lige så meget, men den udleder 16 procent mindre kultveilte. Økonomien er tilsvarende bedre. Som Renault selv siger: Ydelse som en almindelig 1,8-motor, men CO2-udledning, der er lavere end med en 1,6-motor.

TCe130 har lavtryksturbo, der er aktiv ved lave omdrejninger også. Dermed udnyttes mere af energien i udstødningsgassen. Den lette alu-motor er af lavfriktionstypen, og indsugningsportene er ændret, så benzin-luft-blandingen nærmest hvirvler ind i forbrændingskamrene. Det betyder, at gassen fordeler sig bedre, og det giver en mere effektiv forbrænding, fortæller Renault.  Der er desuden variable knastaksler.

Motoren skal anvendes i en "C-segment-bil", oplyser Renault. Vort gæt er, at den vil sidde i den ny Megane.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.