• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
20. juni 2008 - Mazda

Wankel-hybrid

Mazda lader Wankel-motor producere el med brint

Mazda Premacy Hydrogen RE Hybrid Mazda Premacy Hydrogen RE Hybrid

Mazda
Bilproducenterne går vidt forskellige veje i jagten på mere energieffektive og miljøvenlige biler. Mazda går sin helt egen. I konceptbilen Mazda Premacy Hydrogen RE Hybrid er en Wankel-motor den primære kraftkilde, drevet af brint og lidt benzin. Motorens omdrejninger omsættes via en generator til elektricitet, som igen driver bilen frem, enten sammen med Wankel-motoren eller alene. Den kan køre 200 km på en tankfuld brint.

Wankel-motoren, opfundet af Felix Wankel, er en rotationsmotor med tre kamre, populært sagt: Et indsugningskamer, et kompressions- og forbrændingskammer samt et udstødningskammer. Og brint egner sig fint til denne motor. Derved er udstødningen ikke andet end vanddampe. Motoren er for første gang placeret på tværs i motorrummet i stedet for på langs. Den producerer dels kraft til en el-generator, dels kraft til hjulene.

Mazda forklarer, at bilen fungerer på følgende måde:

Ved start: Batteridrift.
Ved kørsel: Motor- og generatordrift.
Ved acceleration: Motor-, generator- og batteridrift.
Ved opbremsning: Motoren genopfanger energi ved opbremsning og ved motorbremsning. Den genopfangne energi bruges til at genopfylde batterierne med.
Ved standsning: Motoren slukker automatisk. Hvis det er nødvendigt, vil den genstarte og give sig i kast med at genoplade batterierne.

De japanske myndigheder har netop givet tilladelse til testkørsel på offentlige veje.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.