• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
26. juni 2008 - Škoda Klub Danmark

Škoda-træf i Nordjylland

Škoda-ejere fra hele Europa mødes ved Slettestrand

Hans Skjulsvik fra Trondhjem i sin Škoda Popular Roadster  fra 1939. Hans Skjulsvik fra Trondhjem i sin Škoda Popular Roadster fra 1939.

Škoda Klub Danmark / Bilpriser.dk
Slettestrand: lørdag den 5. juli ruller hjulene for alvor på de mange Škoda’er der kommer tusindvis af kilometer fra for at være en del af det 45. internationale Škoda Tour, det femte internationale træf i Danmark.

Škoda Klub Danmark står som arrangør, men samarbejdet med Feriecenter Slettestrand på kanten af Jammerbugten har været en meget væsentlig del af at få arrangementet til at køre på skinner, oplyser kubben.

Inger Marie Kronborg fra Feriecenter Slettestrand tog for over et år siden imod tilbuddet om at være med til at gøre Jammerbugten og området kendt ude i Europa. For der var ingen af de ca. 180 deltagere, inklusive chefen for kundetilfredshed hos Škoda-fabrikken i Tjekkiet, nogensinde havde hørt om Slettestrand, før Škoda Klub Danmark sidste sommer præsenterede ideen for de andre Škoda-klubber fra det meste af Europa.

Deltagerne fra klubben kommer stort set fra hele Danmark, så også her har det været lidt af et puslespil, at få det hele til at gå op i en højere enhed. Enkelte i arrangementsgruppen kommer et par dage før den officielle start og enkelte bliver et par dage ekstra. Hans Erik Hansen fra Glamsbjerg har været den absolutte ankermand i projektet, og selv om han bor ca. 300 km væk, har det ikke skræmt ham.

Hans Erik siger: ”Inger Marie og hele hendes familie og stab har gjort det til det mest spændende jeg har været med til, for der er ikke i hele forløbet blevet brugt det typisk danske ”sådan plejer vi ikke”, men derimod er alle vore ønsker og spørgsmål blevet bearbejdet ud fra devisen ”vi må finde en løsning alle kan leve med”.

Derfor er det også med en vis stolthed, vi har inviteret de mange udenlandske gæster til toppen af Danmark.
”Vi har også været utroligt glade for, at vi har mødt en utrolig åbenhed i det hele taget. Den lokale handelsstandsforening har helt fra starten vist sig samarbejdsvillige, og derfor slutter hele arrangementet med Škoda-by-night i Fjerritslev, hvor rigtigt mange af deltagerne i træffet vil komme og vise deres flotte og for en dels vedkommende sjældne biler frem fredag aften for at tage afsked med Fjerritslev med manér.

Škoda Klub Danmark har sammensat et program, som starter lørdag med velkomstaften, søndag en ”rally”-tur ud i det blå for at kende området, mandag med bustur til Skagen og andre, som kører Go-Kart.

Tirsdag er der udflugt til Hanstholm og Thisted, ligesom et særligt ”special force”-hold af mekanikere indforskrevet fra fabrikken, kommer og tjekker deltagernes biler.

Onsdag er der Store Škodadag, som betyder en særudstilling ved feriecentret, og hvor andre Škoda-ejere fra Danmark - eller hele Europa - kan komme og deltage i konkurrencen om flotte præmier.

Torsdag bliver der udflugt til Hirtshals og aftenen bliver en slags afskedsaften, fordi hele holdet skal til Fjerritslev fredag aften.

Fredag er der vandretur i Fossdalen og ”Škoda-by-night” i Fjerritslev.

Lørdag morgen begynder deltagerne langsomt at sive igen, for at tage hjem til Norge, England, Tyskland, Tjekkiet, Østrig eller et sted i Danmark.

Škoda Popular fra 1935 fra Norge er med

Man skulle måske tro, at de ældste Škoda-biler kom fra hjemlandet Tjekkiet, men det viser sig, at Norge er storleverandør af ældre men super-velholdte Škoda’er.

Hans Skjulsvik fra Trondhjem er aktiv Škoda-mand, når han ikke i dagligdagen roder med computere hos Siemens, og han er flere gange taget til både Tjekkiet, Slovakiet, Tyskland og Danmark for at være blandt ligesindede i en uges tid.

For et par år siden var han til træf i Tjekkiet, hvor et engelsk par havde valgt at holde bryllup sammen med et par hundrede venner fra Škoda-klubber rundt om i Europa. Hans Skjulsvik stillede op med sin ældste Škoda Poupular fra 1937, som i år dog bliver hjemme.

1937-modellen var flot pyntet med blomster og ikke mindst rigtige engelske flag og ikke Union Jack, så det blev et træf hverken han eller det engelske par nogensinde glemmer. Parret er i øvrigt også med på Slettestrand, når vennerne mødes igen i juli måned.

Hans Skjulsviks gamle Škoda er en meget sjælden model, som han hæger meget om. Og naturligvis skal den brave nordmand ud og køre på Vendsyssel og Thylands veje, når han kommer til Danmark.

Man kan komme og hilse på Hans til Store Škodadag onsdag den 9. juli på Slettestrand eller til Škoda-by-night i Fjerritslev fredag aften den 11. juli, hvor han mødes med vennerne i gågaden kl. 18-22.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.