• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
27. juni 2008 - Skatteministeriet/DAF

Ja til papegøjeplader

Skatteministeren siger nu endegyldigt ja til papegøjeplader

Sådan kunne DAF godt tænke sig, at de nye papegøjeplader kom til at se ud. Sådan kunne DAF godt tænke sig, at de nye papegøjeplader kom til at se ud.

Skatteministeriet/DAF
Skatteminister Kristian Jensen har nu endegyldigt sagt ja til at genindføre papegøjepladerne til varevogne, der også må bruges privat.

Varebiler beskattes lempeligere end personbiler. Det skyldes, at varebiler i udgangspunktet er konstrueret til erhvervsmæssig brug. Varebiler må dog bruges privat mod betaling af et privatbenyttelsestillæg. Derfor skal ejeren af en varebil anmelde til Centralregisteret for Motorkøretøjer, om varebilen alene skal anvendes erhvervsmæssigt, privat eller blandet privat og erhvervsmæssigt, oplyser Skatteministeriet.

Kontrolaktioner foretaget af SKAT har vist, at varebiler i vidt omfang anvendes i strid med den anmeldte anvendelse. Derfor blev der i juni 2007 indført en ordning med mærkning af varebiler, der er anmeldt til privat eller til blandet privat og erhvervsmæssig brug. Tanken med mærket var at synliggøre på stedet, at varebilen må bruges privat.
Mærkningsordningen har haft en god effekt, idet mange biler siden juni 2007 er omregistreret til helt eller delvis privat anvendelse.

”Mærkningsordningen har haft en god effekt. Både som kontrolhjælpemiddel for Skat og
som en præventiv ordning. Derfor har jeg besluttet at skabe en mere solid og varig nummerpladeordning", udtaler ministeren.
Fra den 1. januar 2009 vil SKAT derfor udlevere såkaldte papegøjenummerplader til varebiler, der anmeldes til privat eller til blandet privat og erhvervsmæssig brug. For varebiler, der er registreret før den 1. januar 2009, vil den gældende mærkningsordning fortsætte. Disse varebiler skal ikke have nye nummerpla-der, medmindre bilen efter denne dato ændre anvendelse fra erhvervsmæssig til privat eller til blandet privat og erhvervsmæssig brug.

Prisen for et sæt papegøjenummerplader vil blive fastsat af Folketinget til efteråret. Det forventes, at prisen for et sæt papegøjenummerplader som udgangspunkt bliver som prisen for andre almindelige nummerplader; dvs. 1.180 kr. Men i de situationer, hvor en varebil alene skal have papegøjenummerplader som følge af ændret anvendelse af bilen, forventes prisen sat til kun omkring 160 kr., svarende til omkostningerne ved ekspeditionen.

Direktør for DAF, Preben Kjær, er begejstret for ministerens velvilje:
"Det er altid rart, når man foreslår noget, der kan bruges. Den 12. marts 2008 kl. 09.30 havde DAF foretræde for Folketingets Skatteudvalg med forslag om to-farvede nummerplader i stedet for de nuværende klistermærker. Dengang troede vi ikke, at man ville gå med til at rydde op i gulpladerodet, men det lader altså til at være tilfældet. Så i dag er vi - bare lidt - stolte. Vi vedlagde et farveforslag, men her tror vi nok, at ministeriets embedsmænd og alle styrelserne vil finde deres egen løsning. For at bruge vores vil nok bare være for meget", siger han.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.