• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
1. juli 2008 - Nordania Leasing

Fiesta er populær firmabil

Ford Mondeo holder dog førstepladsen i solid magtdemonstration

Ford Fiesta er ved at være en populær som firmabil. Ford Fiesta er ved at være en populær som firmabil.

Nordania Leasing
Firmabilisterne er så småt begyndt at gå ned i størrelse for at slippe for den hårde beskatning. Således er Ford Fiesta helt oppe på femtepladsen på listen over de mest populære firmabiler hos Nordania Leasing, der er landets største af slagsen.
Ford Mondeo er dog en solid vinder. Den indtager på ny duksepladsen på listen over Danmarks 10 mest populære firmabiler.
Hele fem biler er nye på listen, herunder to franskmænd og en japaner, som begge udfordrer listens mange tyske favoritter. Det viser nye tal for årets andet kvartal Nordania Leasing.  

Danskernes foretrukne firmabil hedder fortsat Ford Mondeo. "Kong Mondeo" topper således listen over de 10 mest populære leasede firmabiler i årets andet kvartal. Denne gang skarpt efterfulgt af VW Passat og med Opel Vectra på tredjepladsen. Ny på fjerdepladsen er listens højdespringer Citroën C4 Picasso, som sammen med Ford Fiesta på listens femteplads, Citroën C3 (ottendeplads), Mazda 6 (niendeplads) og BMWs 3-serie (10.- plads), er nye
på Nordanias liste over Danmarks mest populære firmabiler.   

”Tysk firmabil rimer fortsat på kvalitet for mange af Nordanias kunder. Vi kan dog konstatere, at mærker som Citroën og Mazda i de seneste måneder har formået at udfordre danskernes ”vanetænkning” aktivt med både C4 Picasso og den nye Mazda 6, som har skubbet velkendte firma-favoritter som Audi A3, Peugeot 407 og VW Golf helt ud af Top 10-listen, siger Henrik Rohmann-Sønderby, Salgsdirektør i Nordania Leasing.
Han tilføjer, at Nordania i de kommende måneder også knytter store forventninger til firmabiler som Citroën C5, Renault Laguna samt til Honda Accord.

Nordanias tal over de mest leasede firmabiler viser, at fordelingen mellem antallet af leasede diesel- og benzinbiler på hvide plader er stort set ligelig. 55 pct. af alle nye, leasede firmabiler var dieselbiler i årets andet kvartal, mens 45 pct. var benzinbiler.

Også blandt de mest populære varebiler, er det en genganger der indtager duksepladsen. VW Transporter topper suverænt Top 10-listen over de mest leasede varebiler foran Opel Zafira, der bytter plads med VW Touran og springer fra en tredje- til en andenplads i forhold til årets første kvartal. Samtlige 10 biler på listen er i øvrigt gengangere fra årets første kvartal, om end flere af bilerne indtager nye placeringer på Nordanias liste. Ikke mindst Citroën Jumpy, der tager springet fra en fjerde- til en niendeplads.

FAKTA: Top 10-liste over de mest leasede firma- og varebiler

 

2. kvartal 2008 (i parantes ses 1. kvartals resultat)    
                                       

(Hvide plader)                             

                                                                                           

  1. Ford Mondeo (Ford Mondeo)
  2. VW Passat  (VW Passat)
  3. Opel Vectra  (Audi A4)
  4. Citroen C4 Picasso (Opel Vectra)
  5. Ford Fiesta (Audi A3)
  6. Audi A4 (Opel Astra)
  7. Opel Astra (Peugeot 407)
  8. Citroën C3 (VW Golf)
  9. Mazda 6  (VW Polo)
  10. BMW 3-serie (BMW 5-serie)

 

(Gule plader)

 

  1. VW Transporter (VW Transporter)
  2. Opel Zafira (VW Touran)
  3. VW Touran (Opel Zafira)
  4. Ford Transit (Citroën Jumpy)
  5. Mercedes Sprinter (Ford Transit)
  6. Renault Trafic (Renault Trafic)
  7. Opel Vivaro (Iveco Daily)
  8. Iveco Daily (Mercedes Sprinter)
  9. Citroën Jumpy (Opel Vivaro)
  10. Nissan Primastar (Nissan Primastar)

 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.