• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
7. juli 2008 - Autocom A/S

Autocom åbner i Irland

Online bilauktionshuset Autocom A/S har nu auktioner i 13 europæiske lande

De første biler er allerede på online auktion i Irland De første biler er allerede på online auktion i Irland

Autocom A/S
Autocom A/S, Danmarks og Europas ledende online bilauktionsfirma, udvider igen. Koncernen har stiftet et datterselskab med tilhørende online bilauktion i Irland. Koncernen har nu auktioner i 13 europæiske lande. I Danmark kendes bilauktionskoncernen som Autocom. I udlandet bruges navnet Autorola.

Den ny online bilauktion i Irland, der meget hurtigt er kommet op i omdrejninger på adressen www.autorola.ie, er den første af sin slags på den grønne ø. Åbningen har vakt stor interesse blandt de irske bilforhandlere, leasingselskaber, finansieringsselskaber samt de irske forbrugere.

Det ny datterselskab, der har fået sæde i Rathcoole i nærheden af Dublin, ledes af Eddie Lane. Han er en velkendt person på den irske og britiske bilscene og har 21 års erfaring i bilbranchen. Eddie Lane har arbejdet for BMW Irland, Scottish Car Auctions, Direct Car Finance UK og Direct Car Finance Ireland.  Eddie Lane er sikker på, at Autocoms entré på den irske bilscene vil få særdeles mærkbare konsekvenser. Han er klar til at give konkurrenterne kamp til stregen:

”Autocom har en unik online bilauktions-platform. Den er enkel at bruge og tilbyder sælgerne en hurtig og effektiv salgskanal, hvor kun godkendte forhandlere kan byde. Det giver også sikkerhed for betalingen”, påpeger han.
Autocoms irske chef er sikker på at få en god bid af markedet:
”De tider er forbi, hvor bilforhandlerne var nødt til at stå i regnen en hel dag for at byde på biler, som de måske alligevel ikke får i den sidste ende. Det er fortid. Nu kan du sidde ved en computer med internetopkobling i dit kontor eller dit hjem og byde løs på et bredt udvalg af nøje beskrevne biler. Det er fremtiden”, fastslår Eddie Lane.

Sælgerne har de samme fordele. Hvis man bare har adgang til et digitalkamera, en computer og adgang til internettet, kan man hurtigt og let tilmelde sin bil til online-auktionen. Man bestemmer selv mindsteprisen, man er sikret anonymitet frem til den endelige handel, og man kan aftale at få hentet bilen på bopælen eller aflevere den selv.

Lige nu er de ansatte i det irske datterselskab i gang med at skrive kontrakter med forhandlere, der ønsker at handle på auktionen og med flådeejere, der ønsker at sælge større partier biler. Interessen er meget stor, og allerede nu er auktionerne i gang.
 
Åbningen I Irland er den første siden den succesfulde åbning i Tjekkiet tidligere i år, og Autocoms administrerende direktør Peter Grøftehauge glæder sig over at kunne byde de irske bilkøbere og bilsælgere velkommen til Autocoms online auktions-univers:

”Vi er overbeviste om, at vi har den rigtige platform til det irske brugtbilmarked, og det glæder os at se den modtagelse, vi har fået. Både købere og sælgere reagerer meget positivt på det, vi tilbyder. Vi håber, vi får en vedvarende alliance med aktørerne på det irske marked”, siger han.
Autocom.dk A/S planlægger åbning af flere datterselskaber i år, både i og udenfor Europa.  

 

Fakta om Autocom A/S

 

Online bilauktionskoncernen Autocom A/S i Odense er stiftet af brødrene Peter og Martin Grøftehauge samt deres far, tidligere brugtbilforhandler Niels Grøftehauge. Koncernen, der har drevet online bilauktioner siden 2001, er i stærk vækst og beskæftiger omkring 140 personer. Koncernen omfatter også bilvurderingshjemmesiden Bilpriser.dk, online bilauktionshuset Bilsalg.dk A/S samt en række Autorola-datterselskaber med online bilauktioner i Tyskland,
Storbritannien, Irland, Frankrig, Spanien, Italien, Tjekkiet, Østrig, Holland, Belgien, Sverige og Luxembourg.

 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.