• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
9. juli 2008 - BMW

Barsk BMW 7'er

Designet afslører, at amerikanerne er de flittigste købere

Den ny BMW 7 Serie er næsten amerikansk i sit udtryk Den ny BMW 7 Serie er næsten amerikansk i sit udtryk

BMW
En nærmest brutal udstråling á la Chrysler eller Dodge, det skal man nu også opleve fra en BMW. Den ny 7'er-serie, der lanceres til efteråret, er i hvert fald ikke en bil, der går og putter sig med sit design.

Teknik er der også til overflod:
Blandt meget andet bliver BMW 7 Serie verdens første bil med Head-Up Display og integreret hastighedsadvarsel. Den kan nemlig som Opel Insignia  læse vejskilte. Som noget nyt har bilen også Night Vision med persongenkendelse, der alarmerer, hvis en person bevæger sig ud mod kørebanen, hastighedsreguleret aktiv styring og medstyrende bagaksel samt vejstribealarm. Og naturligvis begavet med BMW EfficientDynamics, som sikrer lav CO2-emission og brændstofforbrug uden at pille ved køredynamikken, skriver Jyllands-Posten.

Den nye BMW 7 kommer som BMW 740i, 750i og 730d, altså med to benzinmotorer og en dieselmotor, alle tre nye eller reviderede og med mere effekt, men lavere forbrug end de motorer, de erstatter.

BMW 730d har en ny treliters aluminiums-rækkesekser med common rail indsprøjtning, 245 heste og et drejningsmoment på 540 Nm, der kan udnyttes mellem 1.750 og 3.000 o/m. Den bliver også den mest brændstoføkonomiske 7’er til dato, ligesom dens udslip på 192g/km skulle være den laveste i klassen for luksusbiler med konventionel teknik. Præstationerne siger 0-100 km/t på 7,2 sek. og en topfart på 246 km/t.
Flagskibet, BMW 750i får den samme 4,4 liters V8’er som SUV’en BMW X6. Med direkte indsprøjtning og to turboladere har den 407 heste og et drejningsmoment på 600Nm mellem 1.750 og 4.500 omdrejninger. 0-100 km/t på 5,2 sek. og en elektronisk hæmmet topfart på 250 km/t.
Det sidste har basisversionen også, altså BMW 740i med den kendte treliters rækkesekser med 326 heste og et maksimalt moment på 450 Nm, også i dette tilfælde med dobbelt turbo. Her er afsættet fra 0-100 km/t på 5,9 sek. Alle får en sekstrins automatgearkasse som standard, skriver avisen.

Som hos mange konkurrenter kan undervogn, styrtøj, gearkasse, speeder og ESP-system justeres alt efter, om føreren ønsker at køre sportsligt eller komfortabelt. 7-serien har desuden et såkaldt sport+ program, der tillader ekstra sportsligt kørsel, før ESP’en stopper løjerne.

Tag, døre, motorhjelm og paneler er udført i aluminium for at holde vægten nede på et anstændigt niveau.

Priserne kendes ikke endnu.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.