• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
12. juli 2008 - Toyota

Lægevagt kører Prius

Lægevagten i Region Sjælland kører i miljørigtig Toyota Prius

Salgschef Kim Christiansen fra Toyota Køge overdrager de ni nye Toyota Prius til SIM Lægekørsel.  Salgschef Kim Christiansen fra Toyota Køge overdrager de ni nye Toyota Prius til SIM Lægekørsel.

Toyota
SIM Lægekørsel overtager den 2. juni lægevagtkørslen i Region Sjælland, og i den anledning har det nystartede firma anskaffet sig ni nye Toyota Prius hybridbiler.

Toyota Prius er valgt pga. dens gode brændstoføkonomi og miljøvenlighed, fortæller Stig Israelsen fra SIM Lægekørsel. Den erfarne taxavognmand har sammen med medejeren Ivan Møller villet skabe et nyt koncept for lægevagtkørsel, som både forbedrer forholdene for lægen og tager hensyn til miljøet.   

Toyota Prius’ hybridteknologi kombinerer en benzinmotor med en elmotor, hvilket giver den reneste motorteknologi på markedet. Den udleder kun 104 g/km CO2 og har et gennemsnitligt brændstofforbrug på 23,3 km/l. En hybridmotor er lig med færre udledte emissioner, god brændstoføkonomi, god acceleration og lydsvag kørsel. Tidligere i denne måned blev Hybrid Synergi Drive®, som motoren i Prius kaldes, kåret til Årets Grønne Motor 2008 ved den internationale Årets Motor prisuddeling i Stuttgart.

Hidtil er lægevagten blevet transporteret rundt i taxa, men tidligere i år gennemførte Region Sjælland offentligt EU-udbud om kørslen med lægevagt. Syv firmaer afgav tilbud, og på den baggrund valgte regionen SIM Lægekørsel som leverandør.  

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.