• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
18. juli 2008 - Audi

29 km/l i Audi A4

AUDI A4 2.0 TDI kan køres meget økonomisk

De 11 Audi'er kørte alle over 27,4 km/l. De 11 Audi'er kørte alle over 27,4 km/l.

Audi
20 tilfældigt udvalgte læsere af et bilblad og to personer fra Audi udfordrede forbrugspotentialet for den nye Audi A4 2.0 TDI med en ydelse på 120 hk til det yderste med en køretur fra Basel til Wien og tilbage igen på en tankfuld brændstof. Alle 11 teams klarede turen, og bilerne havde endda mellem fem og ni liter diesel tilbage i tanken.

Med fuld koncentration fra start til mål og overvældende entusiasme lykkedes det for deltagerne at overgå de i forvejen meget høje forventninger. Efter at have kørt i gennemsnit 22 timer med en gennemsnitshastighed på mellem 74 og 81 km/h kom de hvide Audi A4 biler i mål. På den måde blev det bevist, hvor stor indflydelse førerens kørestil har på brændstofforbruget.

Den nye to-liters TDI-motor giver optimale betingelser for økonomisk kørsel. Med et brændstof-forbrug på hele 19,6 km/l ved blandet kørsel og CO2-emissioner på kun 134 g/km er denne sportslige, mellemstore sedans effektivitet ganske enkelt enestående. Samtidig er A4 altid i stand til at levere den imponerende dynamik, der kendetegner alle Audi modeller.

Men det lykkedes endda for deltagerne i Audi effektivitetskonkurrencen at forbedre disse fremragende forbrugsværdier væsentligt. Vinderholdet kørte hele 29,07 km/l, hvilket svarer til CO2-emissioner på kun 91 g/km - et enestående resultat ved en gennemsnitshastighed på 81,4 km/h. Fire hold kom op på over 28,98 km/l. Men selv den Audi, der blev nr. 11 opnåede at køre imponerende 27,39 km/l.

For at opnå disse forbrugsværdier havde alle teams deaktiveret airconditionanlægget det meste af tiden. Men når man tænker på, hvor meget brændstof der var tilbage i bilernes tank, da de nåede frem til målet, kunne de sagtens have nydt godt af det højeffektive automatiske klimaanlæg, mener Audis pr-afdeling.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.