• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. august 2008 - De Danske Bilimportører

Bilsalget er underdrejet

Salget af biler er faldet med 6,4 pct. fra januar til og med juli

Audi A4 klarer sig fint. Den ligger som nr. 10 i juli. Audi A4 klarer sig fint. Den ligger som nr. 10 i juli.

De Danske Bilimportører/Bilpriser.dk
Bilsalget ligger stadig underdrejet. Salget af personbiler på hvide plader er ganske vist steget med 6,7 pct. i de første syv måneder af 2008 i forhold til de samme måneder i 2007, men i juli var der isoleret set en tilbagegang på 3,3 pct.

Kikker man på hele bilsalget, inklusive varevogne, så er det faldet med 6,4 pct. i de første syv måneder af 2008 i forhold til samme periode i 2007, fra 128.386 til 120.184 enheder.

”Nybilsalget for 2008 ligger fortsat på et højt niveau, selvom der har været nedgang i juli måned, hvor der traditionelt også er et lavt bilsalg på grund af sommerferien. Vi håber, at det høje niveau for 2008 er et udtryk for, at den tiltrængte udskiftning af den meget gamle, danske bilpark fortsat genererer et stort salg af moderne, miljøvenlige biler. Vi afventer dog spændt tallene for de kommende måneder,” siger Bent Mikkelsen, administrerende direktør hos De Danske Bilimportører.


Varebiler stadig stærkt faldende

Salget af varebiler fortsætter med at falde, og i juli måned blev der således solgt 22 pct. færre nye varebiler end i juli måned 2007.
”Salget af varebiler påvirkes ganske meget af de økonomiske konjunkturer, og i en række brancher er forventningerne til fremtiden faldet. Langt størstedelen af salget af varebiler sker til virksomheder, og de køber væsentligt færre varebiler end i 2007. Salget af varebiler er i dag nede på samme niveau som for fem år siden, siger Bent Mikkelsen.

Færre indregistrerede lastbiler
I juli 2008 blev der indregistreret i alt 463 nye lastbiler, hvilket er 3,7 pct. færre end i juli 2007. Der er i årets første syv måneder indregistreret 3,2 pct. færre nye lastbiler end i samme periode sidste år.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.