• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
27. august 2008 - Renault Danmark

Koleos indtager Danmark

Fredag den 19. september er der premiere på Renaults første rigtige 4X4 – navnet er Koleos.

Renault Koleos er en bil, der både egner sig til kørsel i byen og i barskt off road terræn. Renault Koleos er en bil, der både egner sig til kørsel i byen og i barskt off road terræn.

Renault 
En bil, der oser af kvalitet, køreglæde og seje off road egenskaber. Og en bil, der netop har fået de maksimale fem stjerner i EuroNCAP’s kollisionstest.

Der er tale om en premiere af de mere markante, når Renault-forhandlerne den 19. september har salgsstart på den nye Renault Koleos – Renaults første ægte 4x4. Og man kunne ikke tænke sig en meget bedre start for Koleos, end det faktum, at bilen netop har fået de maksimale fem stjerner i EuroNCAP’s kollisionstest. 

Ud over at være en bil med maksimal sikkerhed er det en bil, der kombinere komforten og eksklusiviteten fra Renaults personbiler med terrænegenskaberne fra Nissan X-Trail, som den deler 4x4 teknik med.

I kabinen er det tydeligt, at det er en fuldblods Renault. Flere af elementerne i instrumentbordet genkender man således fra den nye Renault  Laguna, mens komfort og sikkerhedsfunktioner, som blandt andet hands free card og automatisk dæktryksmåler, har tydeligt Renault DNA. Så der er dømt personbilskomfort for alle fem passagerer i den 4.52 meter lange og 1.85 meter brede bil.

Masser af plads
Fleksibilitet, komfort og rummelighed er nøgleordene i Koleos. Er der fuldt besat på alle fem sæder er der plads til 450 liter bagage. Er man kun to ombord, og har brug for at transportere store mængder bagage eller gods, foldes bagsæderne med et enkelt greb ned i bunden af bilen. Og så kan Koleos pludselig laste ikke færre end 1380 liter bagage.

Skal man transportere lange genstande som ski eller lign, kan ryglænet på forsædet også lægges ned, og dermed er man i stand til at transportere ting på op til 2.60 meters længde. En smart detalje er også den todelte bagklap, hvor den nederste del klarer en vægt på 125 kilo.

Automatisk 4x4
Selv om Koleos kan fås med træk udelukkende på forhjulene, er det kun versionen med 4x4 der markedsføres i Danmark. Firehjulstrækket i bilen er hentet fra den nye Nissan X-Trail. Systemet er det seneste All Mode 4x4-L system, der automatisk tilpasser sig kørselssituationen. 

Ved kørsel på tør vej trækker bilen udelukkende på forhjulene, men registrerer systemet forringet vejgreb, distribueres op til 50 procent af trækkraften automatisk til baghjulene. Ved kørsel i sne, grus eller andet løst underlag, kan man låse firehjulstrækket permanent, så Koleos trækker lige meget på for-og baghjulene.

Renault Koleos har også Hill Start Assist funktion, der automatisk træder i kraft, når vejhældningen er mere end 10 procent. Systemet hindrer, at bilen ruller tilbage ved igangsætning på stejl vej. Derudover har Koleos også Hill Decent Control, der gør det langt sikrere at køre off road. Et enkelt tryk på en knap, og en nedkørsel med mere end 10 procents hældning, sker med en konstant fart af syv kilometer i timen.

Fem stjernet sikkerhed
Sikkerheden er i det hele taget i højsædet i Koleos. Seks airbags og ESP er standard, og med de netop tildelte fem stjerner i EuroNCAP’s kollisonstest har Renault, som det eneste bilmærke i verden, nu hele ti biler med de maksimale fem stjerner. 

Motormæssigt er der både mulighed for diesel og benzin. På dieselsiden er der frit valg mellem en 2.0 liters sag, der yder 150 hk eller topversionen med 175 hk. Dieselpartikelfilter er naturligvis standard på begge versioner.

Den 150 hk diesel har et drejningsmoment på 320 Nm ved 2000 o/min, og kan fås med seks trins manuel gearkasse eller en seks trins automatgearkasse. Den 175 hk diesel har et drejningsmoment på 360 Nm ved 2000 o/min og fås kun med seks trins manuel gearkasse.

Benzinmotoren er en 2,5 liters stærk sag med 170 hk og kan fås med manuel og automat gearkasse. Den har et drejningsmoment på 226 Nm ved 4400 o/min.

Priserne begynder ved 406.900 kroner, for indgangsversionen med 170 hestes benzinmotor. Dieselversionen koster fra 452.900 kroner og med automatgear er prisen 482.900 kroner. Tre års garanti/150.000 kilometer er standard på Koleos, der introduceres hos de danske Renault-forhandlere fredag den 19.september.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.