• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
9. september 2008 - Applus+ Bilsyn

10.000 kr. for en skrotbil

Applus+ Bilsyn: 15 år gamle biler forurener 18 gange så meget

Biler over 15 år forurener 18 gange så meget som nye, viser undersøgelse. Biler over 15 år forurener 18 gange så meget som nye, viser undersøgelse.

Applus+ Bilsyn
Biler over 15 år har 18 gange så mange forureningsfejl som biler under fem år, viser ny rapport. Regeringen skal indføre høj skrotningspræmie på måske 10.000 kroner, årlige bilsyn og miljøzoner for biler for at bekæmpe trafikforureningen, mener Applus+ Bilsyn.

En ny rapport over 500.000 bilsyn foretaget af Applus+ Bilsyn viser, at biler over 15 år har 18 gange så mange fejl som biler under fem år. Vel at mærke på dele, der påvirker bilens forurening. Ifølge Danmarks Statistik er der i 2008 ca. 300.000 personbiler over 15 år i Danmark, og dermed er der mange fejl, der skal rettes.

Det får nu Applus+ Bilsyn til at melde ud, at regeringen med ministerierne indenfor bl.a. skat, sundhed, miljø og transport skal udvikle flere forureningsdæmpende initiativer.

Skrotning sænker forureningen
På linje med de Danske Bilimportører og Den Danske Bilbranche foreslår Applus+ Bilsyn, at regeringen f.eks. omlægger registreringsafgiften og indfører en skrotningspræmie for at motivere danskerne økonomisk til at udskifte de gamle biler. Kommer præmien over 10.000 kr. vil den sætte en kædereaktion af brugt- og nyregistreringer i gang og på den måde være selvfinansierende langt hen ad vejen, vurderer man hos Applus+ Bilsyn.

”40 procent af de danske biler er over ti år gamle, og gennemsnitsalderen stiger hvert år. Vores undersøgelser af sammenhængen mellem bilers alder og forurening viser, at biler forurener mere i takt med, at de bliver ældre. Regeringen skal hjælpe bilejerne til at hjælpe miljøet. Den skal gøre økonomisk attraktivt at udskifte gamle biler med nye,” siger administrerende direktør for Applus+ Bilsyn, Arne Willerslev.

Årlige bilsyn
Den EU-støttede AUTOFORE-rapport fra sidste år anbefalede, at Danmark indfører årlige bilsyn på biler over syv år ligesom i andre EU-lande. Årlige bilsyn vil enten rette fejl på de tusindvis af fejlfyldte og mest forurenende biler eller holde dem helt væk fra vejene.

Miljøzoner for biler
Endelig vil forureningen sænkes, hvis de nyindførte miljøzoner også gælder lette køretøjer i alle de større byer. Interessen for Applus+ Bilsyns Miljømærke, der sidder på 50.000 biler, viser, at danskerne går op i luftmiljøet.
”Bilejerne vil gerne skilte med deres miljøbevidsthed – og Miljømærkets succes indikerer, at danskerne er klar til miljøzoner for personbiler. Jeg håber, at politikerne griber bolden og arbejder videre på at udvide zonerne,” siger Arne Willerslev.

Forureningsfejl i bilers motorer:

Under 5 år: 1pct.
5-10 år: 6 pct.
10-15 år: 12 pct.
over 15 år: 18 pct.

Applus+ Bilsyn konstaterer hvert år mere end 270.000 fejl på biler ældre end 10 år.

Link: www.applus.dk

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.