• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
10. september 2008 - Renault

Ny Mégane er lettet

Forførende, robust og sikker er kodeord for ny Renault Mégane

Den ny Renault Mégane. Den ny Renault Mégane.

Renault
Så er den ny Renault Mégane lettet. Endda otte kg lettere end forgængeren. Fabrikken afslørede i morges billederne og detaljerne om den tidligere noget specielle mellemklassebil, hvis hæk i den grad delte vandene. I denne version er designet mindre eksperimenterende.

Selv bruger Renault ordene forførende, intuitiv, robust og sikker om den ny Mégane, der er udstyret med motorer, som udleder helt ned til 120 g CO2/km. Modellen er en volumensælger for Renault, så der er sikkert spænding på forud for lanceringen i Frankrig i november.

Hatchbacken er 4,3 m lang, har en akselafstand på 2,64 m og en sporvidde på 1,55, så gokartfornemmelsen bevares. Interiøret er bearbejdet, og der er parkeringssensorer i kofangerne, automatisk parkeringsbremse samt et nyt hastighedsadvarselsystem. Man kan bestille et skræddersyet 3D-lydsystem fra Arkamys, som tilpasser lyden efter antallet af passagerer i bilen.

Motorudvalget i den nye Mégane er imponerende. Det består af seks dieselmotorer og fem benzinmotorer. På dieselsiden er der flere nyskabelser. Først og fremmest er partikelfilter nu standard på alle dieselmotorer.
Blandt de seks dieselvarianter er der både gamle kendinge og nye bekendtskaber. De tre 1,5 Dci baserede motorer på hhv.  85, 105 og 110 hk er blevet suppleret med en 90 hk diesel. Alle udmærker de sig ved at være særdeles brændstoføkonomiske, og have et CO2-udslip på under 120 gram pr. km.
En nyhed er den højtydende 130 hk dieselmotor, der takket være den nyeste forbrændingsteknologi kombinere høj ydelse med lavt forbrug. Momentet på 300 Nm er tilstede ved imponerende lave 1750 omdr/min og CO2 udslippet er på blot 135 gram pr. km.
De fire motorer suppleres senere af en 160 hk dCi motor med manuel gearkasse og en 150 hk dCi med automatisk transmission.

Mange benzinmotorer
På benzinsiden er der også bemærkselsesværdige nyheder. Ud over to 1,6 liters motorer på hhv 100 og 110 hk, er der debut til to turbomotorer. Den mindste er en 1,4 liters TCe motor ( Turbo Control efficiency). Den har kræfter som en traditionel 1.8 liters motor (130 hk), moment som en normal 2.0 liters motor ( 190 Nm), men et forbrug, der er typisk for en 1,6 liters benzinmotor.
Ønsker man en 2.0 benzinmotor er der to valg. Den traditionelle 2.0 motor på 140 hk, der blandt andet genkendes fra den nye Laguna eller en 2.0 TCe motor, der yder hele 180 hk.


Den ny Mégane er udstyret med ABS, EBD og bremseassistent. ESP og CSV kan bestilles på særlige modeller. Desuden er Renaults i forvejen høje sikkerhedsniveau forhøjet på flere punkter, blandt andet med airbags, der kun puster sig så meget op, som det kræves i situationen.

Der er solgt 8,5 mio. Renault Mégane verden rundt siden 1995.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.