• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
23. september 2008 - Motormagasinet

Vi køber flere grønne biler

En ny bil kører nu i snit 18 km på literen

Fiat 500 er en af de populære sparegrise. Fiat 500 er en af de populære sparegrise.

Motormagasinet
Danskerne er tilsyneladende blevet mere energibevidste, når de køber ny bil, skriver motormagasinet.dk. De nyindkøbte biler i år er lettere og mindre energislugende, viser nye tal fra Danmarks Statistik.
De personbiler, som private husstande har anskaffet i år, kører 18 kilometer på literen. Det er en forbedring på hele 11 procent i forhold til første halvår af 2007.
Også virksomhedernes biler er blevet mere energieffektive. Her kører de nyindkøbte biler nu 17 kilometer i gennemsnit på literen. Det svarer til en forbedring på ikke færre end 14 procent.
Ændringerne i mere miljøvenlig retning er kommet efter afgiftsændringerne i 2007, som gjorde de lettere og mere energieffektive biler billigere, mens de tungere og mere brændstofslugende biler, f.eks. firehjulstrækkere, blev dyrere. Også de stigende energipriser har fået forbrugerne til at tænke mere på bilernes energiforbrug, skriver Ritzau.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.