• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
23. oktober 2008 - Bilbranchen

Værksteder får bedre ry

Ankenævn for biler styrker tillid til værkstederne.

Man får kontakt til ankenævnet via hjemmesiden bilklage.dk Man får kontakt til ankenævnet via hjemmesiden bilklage.dk

Bilbranchen
Forbrugerstyrelsen har i dag offentliggjort Forbrugerredegørelsen 2008. I denne redegørelse måles og vurderes forbrugerforholdene på 51 forskellige markeder. I de foregående tre år har markedet for autoreparationer ligget helt i bund, men etableringen af Ankenævn for biler har givet branchen et løft, mener Bilbranchen under DI. Efter i årevis at have ligget helt i bund er markedet for autoreparationer i 2008 hoppet op på en 43. plads blandt de 51.

Ankenævn for biler har givet kunderne en ny klageadgang, hvis der opstår en tvist med værkstedet. brancher, som indgår i Forbrugerstyrelsens indeks. Og netop det er primære årsag til avancementet.

Indeks skal læses med et gran salt
"Man kan altid diskutere, hvordan man skal opgøre sådanne forbrugerforholdsindeks, og i hvilket omfang det overhovedet giver mening at sammenligne forskelligartede brancher. Men vi betragter det alligevel som et klap på skulderen, at Ankenævn for biler også giver point hos forbrugerstyrelsen", siger branchedirektør Elly Kjems Hove, Bilbranchen.
"En 43. plads lyder ikke prangende, men retfærdigvis bør man nok også erkende, at det er en noget mere kompliceret opgave at prisfastsætte og udføre en bilreparation end at sælge en pixibog. Så vi tager disse indeks med et gran salt", siger Elly Kjems Hove.

Disse point går til markedet for Autoreparationer:
6,73 point for Forbrugertillid
5,48 point for Gennemsigtighed
4,81 point for Klageforhold

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.