• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
27. oktober 2008 - Søndagsavisen

Så er det tid til vinterdæk

Vinterdæk hjælper ved temperaturer under seks-syv grader

Så er det ved at være tiden at sætte vinterdæk på bilen. Foto: Michelin. Så er det ved at være tiden at sætte vinterdæk på bilen. Foto: Michelin.

Søndagsavisen / Bilpriser.dk
Så er det tiden at skifte til vinterdæk. For selv om der måske ikke er sne og is, hjælper de stadig til at holde bilen sikkert på vejen ved temperatuer under seks-syv grader C. De fleste af de biler, som Falck, Dansk Autohjælp, Totempo og lignende firmaer må hive op af grøfterne om vinteren, kører med sommerdæk.
 Og når der kommer sne, går det helt galt. Så kan der ifølge Forsikringsoplysningen ske op til 2.200 buleskader i myldretiden, hvilket er det dobbelte af det normale, skriver Søndagsavisen

Nogle gode dækråd:
Kontroller dækmønster og dæktryk. Loven kræver 1,6 mm i slidmønster, men Rådet for Større Færdselssikkerhed anbefaler 3 mm til snekørsel. Så bremser man bedre og kører mere sikkert.

Giv låsene lidt låseolie eller silikone, smør gummilisterne med lidt silikone og sørg for at der er kølervæske og sprinklervæske nok på bilen. Uden kølervæske risikerer man, at køleren sprænges.

Tjek batteriet. Hvis elektroderne er irret til eller hvis batteriet lækker, er det tjenligt til udskiftning. Hvis det er gammelt og har svært ved at starte bilen, er det også tiden at skifte.

Husk at tage isskraber med i bilen, så du kan skrabe is og sne af ruderne. Skovl og slæbetøj samt en lygte, et par varme handsker og en varm hue er heller ikke af vejen.

Fakta om vinterdæk:
Bremselængde ved 50 km/t på sne:
Vinterdæk: 35 meter
Sommerdæk: 43 meter.

Bremselængde ved 30 km/t på is:
Vinterdæk: 57 meter
Sommerdæk: 68 meter.
Kilde: Continental.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.