• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
4. november 2008 - VW

Første VW på gas

Volkswagen har hentet en Touran EcoFuel gas-bil til Danmark

Touran EcoFuel kører på naturgas. Touran EcoFuel kører på naturgas.

VW
Frem til i morgen den 5. november er Frederikshavn kommune vært for Energiugen 2008: en udstilling der sætter fokus på transportmidler, der drives af alternative energikilder.

Volkswagen er med på udstillingen med en særlig udgave af den populære familiebil: Touran EcoFuel. Touran EcoFuel kører på ganske almindelig naturgas, og som erstatning for den almindelige benzin- eller dieseltank er bilen derfor udstyret med tryktanke der kan indholde ca. 18 kg naturgas.

Hverken udefra eller indvendigt bærer Touran EcoFuel dog præg af at være anderledes. Bilen har beholdt sit kendte dynamiske udtryk, og i kabinen findes plads til syv personer. Som i sine søskende på benzin eller dieseldrift, kan kabinen i Touran EcoFuel omdannes fra minibus til varebil på få minutter, takket være det fleksible sædesystem hvor de bagerste sæderækker lægges ned eller tages ud.

I Touran EcoFuel ligger en 2,0 liter motor, der yder 109 hk ved 5.400 o/m. Bilen er udstyret med en seks-trins manuel gearkasse, den accelererer fra 0-100 km./t. på 13,5 sek. og tophastigheden er 180 km/t. Der er således ingen væsentlige forskelle på en konventionel familiebil og Touran EcoFuel - lige bortset fra brændstoffet. 

I modsætning til Tyskland, er der i Danmark ikke etableret et tætmasket net af naturgas-fyldestationer. Touran EcoFuel forbliver derfor et bevis på, at teknologien bag naturgas som alternativ brændstof i biler er fuldt udviklet - det danske marked er blot endnu ikke klar til at tage imod.     

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.