• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
13. november 2008 - FDM

Her er papegøjepladerne

1. januar kommer en ny slags nummerplade ud i trafikken – den er både hvid og gul.

Foto: fdm.dk Foto: fdm.dk

FDM
Papegøjenummerpladerne får comeback 1. januar
Papegøjenummerpladen får comeback 1. januar. Selv i officielt sprogbrug bruges denne betegnelse på grund af nummerpladens flerfarvede design. Sidst man kunne indregistrere en bil på tofarvet nummerplade, var i 1970. Den gang var papegøjepladerne sorte og gule.
De nye nummerplader er til varebiler, der bruges helt eller delvist privat, og ordningen erstatter altså fremover det klistermærke, der blev indført i sommeren 2007. 

Man skal betale 160 kr. for omregistrering
Varebiler, der fra 1. januar skifter fra erhvervsmæssig til privat eller blandet brug, skal omregistreres til de nye papegøjeplader og får altså et helt nyt nummer.

I disse tilfælde koster det kun 160 kr. at få et sæt nye nummerplader. Skat har vurderet, at det er den rene kostpris for at fremstille et sæt nummerplader. 

Ordningen med tillægsafgift for privat eller blandet anvendelse af gulpladebiler gælder biler indregistreret efter 2. juni 1998. I disse tilfælde koster det kun 160 kr. at få et sæt nye nummerplader. Skat har vurderet, at det er den rene kostpris for at fremstille et sæt nummerplader. 

Ordningen med tillægsafgift for privat eller blandet anvendelse af gulpladebiler gælder biler indregistreret efter 2. juni 1998.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.