• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
20. februar 2009 - Mazda

5 stjerner giver rabat

Mazda6 falder 3.600 kr. i pris efter veloverstået crashtest

Mazda6 bestod EURO NCAP-test med bravour. Resultat: Prisen falder. Mazda6 bestod EURO NCAP-test med bravour. Resultat: Prisen falder.

Mazda
5 stjerner til Mazda6
Mazda6 har netop opnået de maksimale 5 stjerner i den nye og skrappere sikkerhedstest foretaget af den uafhængige organisation, Euro NCAP, der kollisionstester nye biler. Fra 2009 har Euro NCAP implementeret et nyt evalueringssystem, hvor såvel fodgænger- som barnesikkerhed tæller med i et samlet resultat sammen med den generelle passagerbeskyttelse for voksne og en vurdering af bilens sikkerhedssystemer. Det nye system betyder, at det er blevet sværere at opnå de 5 stjerner, der fortsat er topkarakteren.

Fradrag i den afgiftspligtige værdi
Resultatet betyder, at Mazda6 får glæde af den sikkerhedsrabat i form af et fradrag i den afgiftspligtige værdi, som blev vedtaget af Folketinget i juni 2007 for biler med 5 stjerner i Euro NCAP-testen. I praksis betyder det, at registreringsafgiften på Mazda6 falder med 3.600 kr. med virkning fra mandag den 23. februar.
Mazda6 er den første Mazda, der bliver testet efter de nye og strengere retningslinjer. Tidligere har både Mazda5 og Mazda2 opnået de eftertragtede 5 stjerner for deres evne til at beskytte passagererne.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.