• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
31. oktober 2000 - Peugeot

Peugeot Danmark beklager

Boomerang på TV 2 bragte torsdag den 26. oktober et yderst kritisk indslag om Peugeot

Peugeot beklager episoden med de feljbehæftede sideairbags i 206'eren Peugeot beklager episoden med de feljbehæftede sideairbags i 206'eren

"Peugeot Danmark har udsendt dette brev til den danske presse i forbindelse med TV 2-indslaget 26/10-2000 om Peugeot 206."

Baggrunden var vores håndtering af udskiftningen af den elektronikboks, som styrer udløsningen af sideairbags i de Peugeot 206, der er produceret i perioden fra juni 1999 til marts 2000. Det drejer sig i Danmark om 5.600 biler, hvor der var risiko for at sideairbags kunne udløses uden varsel. Vi har konstateret, at det er sket i 10 tilfælde, hvor der heldigvis ikke er nogen der er kommet til skade.

Kritikken mod Peugeot gik primært på, at vi ikke fra begyndelsen og på én gang informerede alle 5.600 ejere af de pågældende biler om at denne risiko eksisterede, og hvad der rent faktisk sker når sideairbaggen udløses.

Peugeot i Frankrig orienterede os i slutningen af maj i år om problemet, som totalt har omfattet 40.000 biler solgt i Europa. Samtidig blev der igangsat en produktion af nye elektronikbokse hos en underleverandør. Det stod fra begyndelsen klart, at de nødvendige 5.600 nye elektronikbokse til Danmark ikke kunne leveres straks, men løbende i de følgende tre måneder. Vi valgte derfor at indkalde de pågældende biler i samme takt som vi modtog elektronikboksene.

Der var to årsager til at vi ikke allerede i juni valgte at orientere alle de pågældende bilejere på én gang:

1. Vi havde ingen mulighed for at foretage udskiftningen af elektronikboksene på én gang.

2. Vi vurderede at risikoen for at der ville ske et uheld, eller at nogen ville komme til skade, var mikroskopisk, netop fordi det var de to sideairbags der kunne udløses, og ikke de to airbags der er monteret foran henholdsvis fører og forsædepassager. De to sideairbags udløses ikke på en måde så de dækker førerens eller passagerens ansigt eller krop.

Vi må erkende, at vi her begik en fejl. Vi burde have informeret alle bilejere på én gang, for man bliver naturligvis både forskrækket og chokeret når en sideairbag umotiveret udløses. Hvis vi havde informeret alle fra starten, havde ejerne naturligvis været bedre forberedt på hvad der kunne ske.

I dag kan vi kun beklage, men det er os magtpåliggende at understrege, at vi på ingen måde har haft til hensigt at skjule noget for vores kunder. Det understreges af at vi i juni orienterede medierne om problemerne med den defekte elektronikboks, og at vi indkaldte de omtalte biler. Denne orientering var gengivet i flere dagblade i juni.

Vores lære af denne sag er helt klar: Hvis noget lignende skulle ske i fremtiden, vil vi øjeblikkelig orientere samtlige berørte bilejere.

I dag er situationen i den aktuelle sag den, at ud af de 5.600 biler har de 5.300 fået udskiftet elektronikboksen. Hvad angår de 300 biler som endnu mangler, er ejerne af de 200 blevet kontaktet af forhandlerne. De sidste 100 ejere har enten skiftet adresse eller har netop købt deres bil som brugt. Derfor har Peugeot ikke adressen på disse ejere. I stedet vil de blive kontaktet via Centralregisteret for Motorkøretøjer.

For om muligt at få aftalt regler for håndtering af indkaldelser af biler med fejl af betydning for sikkerheden, vil vi sammen med De Danske Bilimportører rette henvendelse til Færdselsstyrelsen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.