• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
27. marts 2009 - Kia Danmark

KIA Soul vinder designpris

Første koreanske bilmærke der vinder "Red Dot" prisen

Danskerne kan købe prisvindende bilmodel KIA Soul i løbet af et par måneder Danskerne kan købe prisvindende bilmodel KIA Soul i løbet af et par måneder

KIA 
3.230 konkurrenter
KIA vinder som det første koreanske bilmærke nogensinde, den eftertragtede ”Red Dot” pris. Hæderen ”Honourable Mention” blev tildelt KIA for designet af den nye spektakulære model, KIA Soul, foran 3230 konkurrenter

Vil være blandt de bedste
Der er ingen tvivl om, at den koreanske bilproducent KIA mener det alvorligt, når de udtaler, at de vil være blandt de bedste i verden. Hvilket tydeligt ses af de sidste års markante fremskridt. 

7 års garanti

Fra at være kendt som et anonymt lavpris bilmærke fra fjernøsten, indtager KIA nu ikke blot føringen på deres lange og unikke 7 års garanti, men nu også på designet af deres biler, der i stigende grad bliver produceret i Europa.

KIA har arbejdet hårdt på, at optimere deres fabrikker og produktionsgange, således at forbrugerne sikres nogle biler, der ikke blot er fornuftige i pris, men ligeledes holder, så forbrugerne på sigt også spares for uforudsete omkostninger. Dette er KIA så sikker på, at producenten, som det eneste bilmærke, giver helt op til 7 års garanti på deres biler.

Fedt design, trods fornuftig pris
Men at biler, der er fornuftige i pris og med lang garanti, ikke også kan have et fedt design. Denne fordom vil KIA gerne til livs, hvilket gjorde, at de i 2006 ansatte den anerkendte tyske designer – Peter Schreyer som chef for samtlige af KIAs designafdelinger. 

Chefdesigneren, der kom fra VW-gruppen, hvor han bl.a. stod bag spektakulære designs som Audi TT og redesignet af VW Beetle, blev i 2007 udnævnt til æresdoktor ved det prestigefyldte Royal College of Art, en titel kun 2 andre bildesignere tidligere er blevet tildelt. Titlen tilfalder designeren for sit virke som én af de mest indflydelsesrige designere i bilindustrien. 

Urbane og ungdommelig bil
Den imponerende chefdesigner kan nu løfte endnu en designpris. Denne gang kommer hæderen fra den internationale designkomite - ”Red Dot” for designet af den urbane og ungdommelige bil – KIA Soul. 

"Red Dot"

”Red Dot” vinderne udvælges af en international jury bestående af 29 jurymedlemmer, der dagligt er beskæftiget i det kreative miljø. ”Red Dot” komiteen vælger årligt de bedste designs i 17 forskellige kategorier, hvor KIA Soul blev udvalgt i kategorien ”Automobile Transport and Caravan” Overrækkelsen af ”Red Dot” priserne finder sted i Essen Aalto-Theater den 29. juni 2009.

De danske bilkøbere kan glæde sig til at KIA lancerer den prisvindende bilmodel KIA Soul først på sommeren 2009.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.