• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
3. april 2009 - JyllandsPosten

Ny klasse sportsvogn

For ca. 16 mio. kr. kan den dansk-producerede Zenvo blive din

Zenvo ST1 - en bil i den ypperste klasse Zenvo ST1 - en bil i den ypperste klasse

jp.dk
Dansk design
Det er et stykke dansk design i verdensklasse. Den har over 1.100 heste og får først sidestik ved 375 km/t. Vil du være sød at række mig putteren?« Skriver Jyllands-Posten.

15 eksemplarer
Nu får liebhaverne en ny mulighed, Zenvo ST1, som måske får en Lamborghini Murciélago til at virke, som om den hænger i bremserne. Men der skal handles relativt hurtigt, man kun har tænkt sig at håndbygge 15 eksemplarer. Den første skulle stå klar her i foråret. 

Udstyr
Det vi venter på, er: Zenvo ST1, 119 cm lav centermotorsportsvogn med en brutal V8-motor med 1.104 heste, som skulle række til en - i øvrigt elektronisk begrænset - tophastighed på 375 km/t og en sprinttid fra 0-100 km/t på ca. tre sekunder. 

Entusiasterne bag
Mændene bag Zenvo Automotive er superbil-entusiasten Jesper Jensen samt Troels Vollertsen, som er racerbilkyndig indehaver af TVA-motorsport - og den agressive fremtoning er designet af Hermann & Brandt.

100% superbil
De drømte om at skabe en ultra eksklusiv - 100 pct. danskbygget - superbil, der kunne rykke fra 0-100 km/t på tre sekunder og alligevel være let at køre.
»Troels og Jesper vidste præcist, hvad de ville have. Designet skulle være en blanding af superbil og racerbil. Som Troels Vollertsen sagde: Den skal være ond,« forklarer Christian Brandt.

»Vi ville lave en meget skulpturel bil, der virkelig udtrykker power. Derfor er formsproget inspireret af et rovdyr, som ligger på spring og er klar til at udløse sin muskelstyrke,« forklarer Christian Brandt, der også bruger udtryk som »flydende accelererende linjer, muskuløse, organiske overflader og dramatiske refleksioner.«

ST1

Navnet Zenvo betyder ikke noget, men er konstrueret til lejligheden, mens der er en forklaring bag ST1. S for Supercharger (kompressor), T for Turbo, og 1 betyder, at det er producentens første bil. Så måske kommer der flere.
Zenvo Automotive har allerede fået et halvt hundrede seriøse henvendelser på bilen - men man vil ikke sælge bilerne, før de interesserede købere har set og prøvet den.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.