• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
14. april 2009 - De Danske Bilimportører

Bedring i marts

Salget af personbiler i marts "kun" 22 pct. dårligere end i marts 2008

Toyota Avensis var en af topsælgerne i marts. Toyota Avensis var en af topsælgerne i marts.

De Danske Bilimportører
Tilbagegangen ikke så stærk mere
Registreringstallene viser et fald i personbilsalget på 22 procent, mens salget af varebiler måtte notere en tilbagegang på 53 procent sammenlignet med samme måned sidste år, oplyser De Danske Bilimportører.
Bilsalget faldt i marts måned sammenlignet med samme måned sidste år. Dermed har årets første tre måneder alle været præget af en markant nedgang i nybilssalget, men faldet i marts er væsentligt mindre end i januar og februar, og giver dermed anledning til en forsigtig optimisme. 24.557 nye personbiler er der blevet indregistreret i 1. kvartal.

Der er tegn på bedring

”Bilsalget er fortsat presset af den økonomiske krise, men der er forsigtige tegn på en bedring. Selvom vi fortsat er væsentligt under niveauet fra sidste år, så er tilbagegangen næsten halveret, set i forhold til, hvad vi oplevede i januar og februar. Den psykologiske effekt af krisen har fået mange til at udskyde et bilkøb, men tallene tyder på, at de mange nye modeller og behovet for en udskiftning af vognparken, igen har fået køberne tilbage i bilhusene. Vi må dog læse tallene med en vis forsigtighed, eftersom påsken sidste år faldt i marts og som bekendt først lå i april i år. Derfor afventer vi også salget i de kommende måneder med spænding” udtaler Bent Mikkelsen, adm. direktør hos De Danske Bilimportører.

Varebilsalget fortsat hårdt ramt.

Varebilssalget fortsatte i marts på det meget lave niveau, som blev lagt i årets første måneder. Med en tilbagegang på 53 procent er der kun tale om en meget begrænset forbedring i forhold til januar og februar, og i alt blev der kun indregistreret 1.344 nye varebiler i marts.
”Varebilsmarkedet har været under pres gennem længere tid. Afgiftsomlægningerne for 2 år siden presser fortsat markedet og krisen har samtidig fået mange virksomheder til at udskyde nye investeringer. Samlet set er det en meget giftig cocktail for varebilsmarkedet, og det er det vi ser afspejlet i det meget lave antal registreringer”, siger Bent Mikkelsen. 

Lastbiler falder også
Antallet af nyregistrerede lastbiler faldt ligesom person- og varebilerne i marts. Med 436 nyregistrerede lastbiler blev det til en nedgang på 24 procent sammenlignet med marts 2008. ”Lastbilmarkedet var i 2008 præget af flaskehalse og lange leveringstider. Derfor er en del af de nyregistrerede lastbiler bestilt inden krisen og der går nok endnu et par måneder inden krisens fulde omfang kan aflæses på registreringstallene” siger Bent Mikkelsen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.