• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
14. april 2009 - Jyllands-Posten

Kvinder går efter mænd i dyre biler

Mænd går efter kvindens udseende

Engelsk undersøgelse viser, at kvinder går efter mænd i dyre biler. Engelsk undersøgelse viser, at kvinder går efter mænd i dyre biler.

Jyllands-Posten 
Fang kvinders opmærksomhed
Nu er det videnskabeligt bevist: Kvinder er i langt højere grad tiltrukket af mænd i dyre biler end af dem i de billige, viser engelsk undersøgelse. Mænd går derimod efter udseendet, skriver jp.dk.

Vil du have en kvindes positive opmærksomhed, så er der større sandsynlighed for, at du får den ved at køre i en Bentley Continental til knap fire millioner kr. end i en Ford Fiesta til 180.000 kr. Det har forsker og læge Michael Dunn fra University of Wales Institute i Cardiff i England fundet ud af.

Dermed beviser han, hvad de fleste bilsælgere formentligt vil hævde: At det er bilen, der er mandens lokkemiddel. Forskningen viser også, at mænd på trods af deres umiddelbart store interesse for biler og motorer, ikke hæfter sig ved, hvilken bil en kvinde kører i. Mænd kigger altså udelukkende på kvinden og ikke bilen.

Rigdom og status
Kvinderne som var med i undersøgelsen var mellem 21 og 40 år og fik vist en række billeder af mænd, der sad i forskellige typer af biler, og på trods af den brede aldersspredning, så foretrak kvinderne manden med Bentleyen frem for Fiesta-manden.

Konklusionen på undersøgelsen er ifølge Michael Dunn, at kvinder generelt bedømmer en mand ud fra rigdom og status, mens mænd primært er interesseret i kvindens udseende.

Forskeren fik inspiration til at gå i gang med undersøgelsen efter et generelt stigende salg af luksusbiler og særligt en stigning i antallet af kvinder, der køber de eksklusive biler.

Studiet er gengivet i lægetidsskriftet British Journal of Psycology.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.