• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. maj 2009 - Jyskebank.tv

Fisker Karma i Århus (video)

Se det første videoindslag i Bilpriser.dk's historie

Den første danskejede Fisker Karma lander i Århus. Den første danskejede Fisker Karma lander i Århus.

Jyskebank.tv / Bilpriser.dk
Fisker Karma til Århus
Bilentusiasten Steen Fiil, Århus, bliver formentlig den første dansker, der kommer til at eje et eksemplar af hybridbilen Fisker Karma, designet af danske bildesigner Henrik Fisker, fortæller Jyskebank.tv.
Henrik Fisker har en fortid som designer hos BMW og Aston Martin og har nu sit eget bilfirma, Fisker Automotive, i USA. Steen Fiil, der betaler 500.000 kr. for bilen før afgift, er lidt af en bilnørd. Han har blandt andet haft en Pontiac Stratochief, der gik mellem 3 og 4 km på literen.

Kan køre 80 km på en opladning

Fisker Karma er anderledes økonomisk. Den kører de første 80 km på strøm, hvorefter en benzinmotor producerer strøm til kørselen. Den er dog kvik nok, idet den accelererer fra 0 til 100 km/t på 6 sekunder og har en tophastighed på 200 km/t. På Fisker Automotives hjemmeside kan man også læse, at den er "lav som en Porsche 911, af samme længde som en Mercedes-Benz CLS og en bredde som en BMW 7-serie".
Steen Fiil regner med at ombygge en garage, så den får et solcellepanel på taget. Panelet leveres med bilen og skal levere gratis strøm til den.

Se indslaget her:


BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.