• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
29. maj 2009 - Michelin

Michelin til Panamera

Michelin-dæk testet ved 350 km/t, før Porsche var tilfreds

Michelin får lov at levere dæk til fart-limousinen Porsche Panamera Michelin får lov at levere dæk til fart-limousinen Porsche Panamera

Michelin
Michelin-dæk på Porsche Panamera
Michelin udruster den nye Porsche Panamera med specialdesignede Michelin Pilot Sport PS 2 som sommerdæk og Michelin Pilot Alpin PA 3 som vinterdæk.
Det sker efter et tæt samarbejde mellem Michelin og Porsches udviklingsteam. Ved omfattende test blev Michelin Pilot Sport udsat for hastigheder på over 300 km/t i 90 minutter med 20 minutters accelerationer til 350 km/t.

Test ned til minus 25 grader Celsius

Michelins tekniske afdeling brugte over 2.000 prototyper til testene af sommerdæk og over 1.000 prototyper til vinterdækkene for at udvikle et dæk med præcis de rette egenskaber. Testene blev gennemført på forskellige steder rundt omkring på jorden, for eksempel blev vintertest gennemført ved -25 grader celsius.

Skal vise gode resultater på flere parametre
"Dækkene skal udvise gode resultater på flere parametre. Sikkerhed, stabilitet og manøvreevne ved høje hastigheder, lang levetid, komfort og lav rullemodstand for at bidrage til lavere brændstofforbrug er bare nogle af de egenskaber, Porsche krævede. Om vinteren handler det naturligvis om greb i sne og på is", siger Bernt Wahlberg, produktspecialist hos Michelin i de nordiske lande.

Standarddimensionerne til Porsche Panamera begynder ved 245/50 R18 (for) og 275/45 R18 (bag) og op til 265/35 R21 (for) og 305/30 R21 (bag).

Vinterdækkene kommer i dimensionerne 255/45 R 19 (for) og 285/40 R 19 (bag).


BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.