• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
3. juni 2009 - Michelin

Nyt Michelin-museum

Den franske dækproducent Michelin fylder 120 år og åbner museum

Museet kan besøges på nettet, inden man kører til Clermont-Ferrand. Museet kan besøges på nettet, inden man kører til Clermont-Ferrand.

Michelin
Michelin åbner museum
Den 28. maj 1889 blev Michelin grundlagt i Clermont-Ferrand i Midtfrankrig. Virksomheden havde omkring 50 ansatte. To år senere udviklede Michelin det første aftagelige, luftfyldte dæk. I dag, 120 år senere, er Michelin verdens største dækfabrikant med 118.000 ansatte i 170 lande. For at markere 120-års jubilæet åbner Michelin museet ”L’Aventure Michelin” i Clermont-Ferrand, hvor besøgende kan følge virksomheden og dækkets historiske udvikling.

Om transport og mobilitet
"Museet er en fantastisk udstilling og en hyldest til alt, hvad der har med transport og mobilitet at gøre. I løbet af Michelins lange historie har virksomheden for eksempel lavet alt fra sporvogne, biler, fly, guidebøger og vejkort til dæk. Et besøg på dette museum er spændende for alle, som er interesserede i, hvordan bilindustrien og samfundet har udviklet sig", siger Carl Stenson, informationschef hos Michelin i de nordiske lande.

Michelinmandens fans kan glæde sig
”L’Aventure Michelin” er omkring 2.000 kvadratmeter stort og indeholder over 100 multimediebaserede og interaktive oplevelser. Alle fans af Michelinmanden får også deres. Virksomhedens historiske afdeling har samlet i hundredvis af reklamesager og displays, som viser Michelinmandens udvikling.
Lige siden virksomheden blev grundlagt, har Michelins vision været at lette og forbedre mennesker og varers transport og mobilitet. Visionen opsummeres i virksomhedens slogan ”Vejen frem”.

Gå på et virtuelt besøg på museet:
www.aventure-michelin.com/virtual-visit.php

Find vej til Clermont-Ferrand:
www.viamichelin.com


BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.