• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
8. juli 2009 - Continental

Tjek din bil med mobilen

Nyt system giver mulighed for at fjernstyre bilen fra mobiltelefon eller PC

Med AutoLinQ ™ kan man f.eks. lukke vinduerne eller tjekke benzinmåleren på afstand af køretøjet. Med AutoLinQ ™ kan man f.eks. lukke vinduerne eller tjekke benzinmåleren på afstand af køretøjet.

AutoLinQ

Hjælp til glemsomme danskere
Nyt netsystem fra Continental gør det fremover muligt at tyverisikre sin bil med mobiltelefonen, efter man har parkeret den, og at downloade kørselsvejledninger fra nettet ved at tale med bilen.

De fleste har sikkert prøvet en tilsvarende situation: Bilen parkeres, man går ind i supermarkedet, og pludselig kommer man i tanke om, at man nok ikke fik lukket bilvinduet. 

Om tre år kan glemsomme danskere dog tage den lidt mere med ro. Ved hjælp af det nye elektroniske netsystem AutoLinQ ™, der forventes på markedet i 2012, og som gør det muligt at styre en række funktioner på bilen ved hjælp af ens mobiltelefon eller pc, vil man kunne lukke vinduet, selvom man ikke længere er i bilen.

”I et tilfælde som dette indtaster man blot kommandoen "Luk vindue" på mobiltelefon, hvorefter vinduet rulles op. Har man udsyn til sin bil, kan man få bekræftet, at vinduet er lukket – og så slappe af,” fortæller adm. dir. Georg Nielsen fra Continental Dæk Danmark A/S.

Kobles op med andre netservicer
Det er moderselskabet Continental, der står bag det nye system. Continental vil udnytte, at et stigende antal biler kobles op på nettet og integrere internettets mange muligheder i bilerne. Dermed bliver det muligt at hente relevante trafikinformationer ned fra satellitter døgnet rundt eller diverse underholdningsprodukter, forklarer Georg Nielsen fra Continental Dæk Danmark A/S.

Taler med bilen
”Med det kommende system kan køreren ved hjælp af voice control give mundtlige ordrer til bilen. Køreren kan bede bilen om at bestille webcam-billeder af den planlagte rute og downloade musikfiler eller videoer fra nettet til børnene på bagsædet. Bestillingen sker uden, at hænderne forlader rattet. Desuden er det muligt at sidde derhjemme i sin stue og ved hjælp af sin pc tjekke, om der skal fyldes mere brændstof på tanken, om støddæmperne skal justeres, eller om batteriet skal lades op,” fortæller Georg Nielsen.

Net-ven skal forsøde kørslen
Continentals fokus er stadig på den praktiske kørsel og passagernes komfort, og begge elementer hjælpes på vej af en ny "net-ven".

"Tjenesten skal omfatte webcam-billeder af trafikbelastningen på den planlagte rute, og det, der kaldes en ven-funktion. Ven-funktionen forbinder bilisten med andre online-tjenester og hjælper ham eller hende med at finde sine venner på et vejkort i bilen. Han kan ringe til dem direkte og køre den korteste vej hen til dem ved hjælp af løbende meldinger om trafikken,” siger Georg Nielsen. 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.