• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
10. november 2009 - Porche

Ny Porsche Boxster Spyder

Let, effektiv og åben er nøgleelementerne for den nye Porsche Boxster Spyder

Den nye Porsche Boxster Spyder kan allerede nu bestilles hos de to autoriserede Porsche Centre, Porsche Center Jylland og Porsche Center Sjælland med introduktion i februar 2010. Den nye Porsche Boxster Spyder kan allerede nu bestilles hos de to autoriserede Porsche Centre, Porsche Center Jylland og Porsche Center Sjælland med introduktion i februar 2010.

Porsche 
Letteste model til dato
Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG lancerer en ny topmodel af den agile Porsche Boxster, der i en let centermotorkonstruktion får debut ved den internationale biludstilling i Los Angeles, USA i december. Med en egenvægt på kun 1.275 kilo er Porsche Boxster Spyder den letteste model i hele Porsches modelprogram. Boxster-DNA'et er let genkendeligt fra første øjekast og den nye Porsche Boxster Spyder repræsenterer den mest rendyrkede puristiske form af en Porsche sportsvogn - let, kraftfuld, åben og ekstrem effektiv.

Lancering i februar 2010
Det er præcis den formel Porsche allerede har implementeret i sine succesfulde sportsvogne og racermodeller lige fra den legendariske Porsche 550 Spyder og til nutidens meget succesfulde Porsche RS Spyder.  Den nye Porsche Boxster Spyder fortsætter denne rendyrkede filosofi og bliver således det tredje medlem i Boxster-familien, når modellen lanceres i februar 2010.

Specialudviklet kaleche
Den nye Porsche Boxster Spyder er udviklet med åben kørsel for øje, men udstyret med en specialudviklet kaleche-løsning der kan beskytte mod sol, vind og regn. Med kalechen monteret minder Porsche Boxster Spyder i profil om supersportsvognen Porsche Carrera GT med sine lave sideruder og to markante forhøjninger placeret umiddelbart bag cockpittet på toppen af motorklappen.  

Fra 0-100 km/t på 4,8 sekunder
En markant reduceret egenvægt i forhold til Porsche Boxster S, et lavere tyngdepunkt og en komplet ny sports-undervogn, er med til at fremhæve den helt rigtige køredynamik, kun understreget af modellens visuelle udseende. Porsche Boxster Spyder er udstyret med samme seks-cylindrede boxermotor som vi kender fra Porsche Boxster S, men effekten er øget med 10 hk, så der nu er hele 320 hk. Koblet sammen med Porsches effektive dobbeltkoblingsgearkasse PDK (Porsche-Doppelkupplungsgestriebi) og Sport Chrono pakken accelererer Boxster Spyder fra 0-100 km/t på 4,8 sekunder og har en tophastighed på 267 km/t med taget afmonteret. Trods præstationer af den kaliber tilbagelægger Porsche Boxster Spyder hele 10,8 kilometer i gennemsnit per liter brændstof.

Efterfølger til Porsche 550 Spyder
Fundamentalt set er modellerne i Porsche Boxster-programmet efterfølgere til den legendariske Porsche 550 Spyder der blev bygget i 1953. Begge modeller deler samme konstruktionsprincip med centermotor, lav vægt, minimalistisk design kombineret med uovertrufne køredynamik og køreglæde. Porsche 550 Spyder var den første sportsvogn fra Porsche der var fremstillet med henblik på motorløb, men også homologeret til gadebrug. Med en egenvægt på blot 550 kilo var Porsche 550 Spyder en magtfaktor i datidens motorløb og som en konsekvens yderst populær gaderacer.

 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.