• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
8. december 2009 - Dacia

Dacia Duster lanceret

Renault-ejede Dacia fra Rumænien lancerer billig og stilrigtig 4x4.

Dacis Duster - spændende 4x4-nyhed fra Rumænien. Dacis Duster - spændende 4x4-nyhed fra Rumænien.

Dacia / Bilpriser.dk
Dacia Duster
Rumænske Dacia, der er ejet af franske Renault, har tirsdag den 8. december lanceret en helt ny firehjulstrækker, Dacia Duster. Den stilrigtige 4x4 skal være en overkommelig løsning for dem, der ønsker en robust, smart og prisbillig bil til terræn og vej.

Markedets billigste 4x4
Ifølge Dacia bliver det markedets billigste 4x4, og den er også økonomisk i det daglige. Dieseludgaven af 4x2-udgaven kommer under 140 g CO2 pr. km, mens 4x4-modellen holder sig under 150 g. Garantien bliver 3 år eller 100.000 km, hvad der nu kommer først, i de fleste europæiske lande.
Duster er, som en firehjulstrækker skal være: Højbenet. Den har en frihøjde på 20 cm. Den er kompakt: 4,31 gange 1,82 meter, og den har et passende råt udtryk. 4x2-modellen vejer kun 1.180 kg, mens 4x4-modellen vejer 1.280 kg.
Den kommer med ABS og EBV, to airbags foran og tre tre-punktsseler på bagsædet. Hvilke motorer, den får, er der endnu ikke oplyst noget om, men mon ikke Renaults populære 1.5 dCi-motor bliver valgt som den vigtigste?

Modellen kommer på markedet i foråret 2010, dog ikke i Danmark, da Renault Danmark har valgt at koncentrere sig om Renault. BJ Biler i Silkeborg sælger dog Dacia.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.