• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
11. december 2009 - FDM

Udstyret skal være der

FDM har vundet sag for bilkøber, der ikke fik det udstyr, der var nævnt i annoncen.

FDM vandt i landsretten en sag for bilkøber der ikke fik det annoncerede udstyr. FDM vandt i landsretten en sag for bilkøber der ikke fik det annoncerede udstyr.

FDM
Sejr i landsretten
En bilkøber har krav på det ekstraudstyr, der er beskrevet i annoncen. Det burde give sig selv. Alligevel har FDM været nødt til at føre en sag helt til landsretten for et medlem for at få rettens ord på, at bilforhandleren ikke havde leveret den bil, som kunden havde betalt for.
”Dommen stadsfæster endnu engang, at bilkøberne har krav på de ting som der er beskrevet i annoncen, medmindre andet er aftalt, og her er det forhandleren, der har bevisbyrden”, siger Lennart Fogh, advokat i FDMs juridiske rådgivning, som har ført sagen på vegne af FDM-medlemmet.

Erstatningsbilen havde ikke det udstyr, der var i annoncen
I den konkrete sag købte en familie en anden model end den, som de havde prøvekørt. Men efterfølgende kunne en af landet største forhandlere, Bilia, ikke levere den ønskede model med det indtræk, som familien havde bestilt. Derfor endte det med, at forhandleren i stedet tilbød dem rabat, hvis de valgte en dyrere model med mere udstyr. Forhandleren nævnte dog ikke, at bilen ikke havde det udstyr, der stod i annoncen; på trods af at bilen hed det samme.
”FDM anbefaler på baggrund af sagen, at man altid gemmer alt relevant salgsmateriale inkl. udskrifter fra forhandlerens og importørens hjemmeside, da det kan være bevismateriale, hvis det siden hen viser sig, at man ikke har fået den bil, som man har betalt for”, siger Lennart Fogh.

Familien fik 20.500 kr. i erstatning
Retten lagde vægt på, at man ikke kunne forvente, at familien havde kontrolleret, hvilket ekstraudstyr bilen havde, selvom de havde prøvekørt bilen. Det skyldes, at familien oprindeligt prøvekørte bilen med henblik på køb af en billigere model uden ekstraudstyr. Desuden lagde retten vægt på, at udstyret var af en sådan karakter, at man som bilkøber ikke ville bemærke, at det manglede i forbindelse med en prøvekørsel.

Derfor skal Bilia nu betale 20.500 kr. + renter til familien samt sagsomkostninger til FDM for både by- og landsretten.

FDM har til dato ført over 100 retssager for uheldige bilejere.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.